Robo Otomasyon’un ana sponsorluğunu üstlendiği, 14. kez robot severleri bir araya getirecek Uluslararası İTÜ Robot Olimpiyatları (İTÜRO) 2020, 16-18 Nisan tarihlerinde İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz günlerde Robo Otomasyon Genel Müdürü Haluk Özcan ve İTÜRO ekibi Robo'nun Kocaeli'ndeki binasında bir araya gelerek sponsorluk konusunda anlaşmaya varmıştı.

ÖĞRENCİ, AKADEMİSYEN VE SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİ BULUŞTURUYOR

İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübü tarafından düzenlenen robot olimpiyatlarına, Türkiye genelinde lise ve üniversite öğrencileri yarışmacı veya izleyici olarak katılıyor.

İnternet üzerinden başvuruların yapıldığı İTÜRO’da öğrenciler, dronedan senaryo/lojistiğe, trafikten renk seçene kadar 10 farklı kategoride yarışıyor ve robotlarını sergileme fırsatı buluyor.

Robotik alanda çalışmalar yapan öğrencileri, akademisyenleri ve sektör profesyonellerini buluşturan etkinlik kapsamında, çeşitli seminerler, paneller ve sergiler düzenleniyor. 

GİRİŞİMLERİ GELİŞTİRMEYE İMKAN VERİYOR

Bu yıl ilk kez Serbest Kategori kapsamında bitirme projelerini de ağırlayacak. 

Kategori kazananı bir yıl boyunca İTÜ Çekirdek Kuluçka imkanlarından faydalanarak girişimlerini geliştirmeye ve büyütmeye devam etme fırsatına sahip olacak.

BİRİNCİYE 10 BİN TL ÖDÜL

Birincilik ödülünün 10 bin TL olduğu İTÜRO, robotik alanındaki gelişmeleri ve robotiğin uygulama alanlarını katılımcılara tanıtmayı,  meydana gelen teknolojik gelişmeler ışığında bu alanda yapılan çalışmaları sorgulamayı amaçlıyor.