Robotik ve kodlama yolculuğuna 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında devam eden İSTEK Kaşgarlı Mahmut Okulları, programa bu yıl anaokulu kademesini de dahil etti.

Yaş gruplarına göre hazırlanan yıllık plan doğrultusunda bütün öğrencilerin güncel teknolojik içeriklere hakim olmasının yanı sıra eğitim ile çocukların algoritmik düşünme, problem çözme, olaylar arasında sebep sonuç ilişkisi kurabilme, bir problemin çözümünü çok yönlü düşünebilme ve farklı bakış açısı geliştirme, özgüvenli ve yaratıcı olma gibi becerilerini arttırmak amaçlanıyor.

ULUSAL VE ULUSLARARASI YARIŞMALARA KATILIYORLAR

İSTEK Kaşgarlı Mahmut Okulları’nın FLL Takımı ROBOSAPIENS, kısa bir süre önce FIRST LEGO League (FLL) turnuvasına katılarak uzaydaki problemler ve ihtiyaçlar hakkında hazırladıkları proje ile ilgi odağı olmuştu.

İSTEK Kaşgarlı Mahmut gibi İSTEK Okullarının diğer kampüsleri de yıl içerisinde FIRST® LEGO® League Junior (FLL Jr.), FIRST Robotics Competition (FRC), Maker Faire (ISTECH FEST ve Ulusal Maker Faire’ler) ve Hour of Code (Kodlama Saati) Etkinliği gibi etkinliklere katılıp kodlama ve robotik alanında öğrendiklerini ulusal ve uluslararası yarışmalarda gösterme imkanına sahip oluyor.

İSTEK Okulları geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında yurt içi ve dışında katıldığı yarışmalarda şampiyonluk, takım çalışması ödülü gibi çeşitli başarılar kazanmıştı.