iROB, sahip olduğu mühendislik yetenekleri sayesinde standart AGV ürünlerinin yanı sıra müşterilerinin talebi doğrultusunda projeye özel tasarım, değişiklik ve yenilik yapabiliyor.

iROB Satış Müdürü Ozan Akikol, her yeni projenin beraberinde bazı değişiklikler ve yenilikler getirdiğinin altını çizerek, “Bu da her zaman yeni bir dizayn veya revizyon ya da yeni bir bakış açısıyla yeni bir araç geliştirmeyi zorunlu kılabilir.” dedi.

“DENSO ROBOTICS TÜRKİYE'DE PEK TANINMIYOR”

Uzun yıllardan beri robotik sistemlerle ilgili bilgi ve beceriye sahip olan iROB, mümessili olduğu DENSO Robotics ile çeşitli projeler hayata geçirdi.

DENSO’nun dört ve altı eksen montaj robotlarında dünyada tanınan bir firma olduğunu, ancak Türkiye’de yeteri kadar tanınmadığını belirten Akikol, “Bunun iki nedeni var. Birincisi, otomotiv yan sanayi firması kimliği de olan DENSO’nun ülkemizde daha çok bu yönüyle bilinmesi. İkincisi ve en önemlisi de montaj alanında ülkemizde robot kullanımının henüz dünyadaki kadar yaygınlaşmamış olmasıdır.” şeklinde konuştu.

DENSO ile ortaklaşa projeler gerçekleştirmeye devam edecekleri bilgisini veren Akikol, robotlar ve AGV’lerin birlikte çalıştığı uygulamalar konusunda da müşterilerine hizmet vereceklerini söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı: “Sahamızda, AGV’lerle ilgili yaptığımız çalışmalar doğrultusunda robotlar ve AGV’lerin otomatik olarak yüklenmesi ve boşaltılması uygulamalarını da gerçekleştirdik ve çözüm sunabilecek duruma geldik. Ayrıca yüzde 100 kalite kontrol ve robotla otomatik montaj uygulamaları da geçmişte olduğu gibi bundan sonra da müşterilerimize sunacağımız çözümlerimizin bir parçası olmaya devam edecek.”

AGV’DE 10 YILLIK DENEYİME SAHİP

Türk-İsveç ortaklığı ile 2008 yılında faaliyetlerine başlayan firma, montaj robotları sistemleri, robot sistemleri için çevre birimleri mühendislik ve satışı ile Otomatik Yönlendirmeli Araçların (OYA– AGV) üretim ve satışını gerçekleştiriyor.

Bursa merkezli mühendislik ve üretim firması olan iROB, otomotiv, otomotiv yan sanayi, beyaz eşya ve otomasyon sektörlerine hizmet sunuyor.