Intecro Robotics, invitRO projesiyle COVID-19 ile mücadeleye dünya çapında katkı veren robotik projelerin “Robots for Good” ismiyle yer aldığı covid19robots sitesinde yayınlanıyor. 

Intecro Teknoloji Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Intecro Healthcare & Lab Automation tarafından geliştirilen TÜBİTAK destekli proje, dünyanın farklı ülkelerinden insanlık için hizmet veren robot projelerinin yer aldığı ABD ve Avusturalya merkezli sosyal platformda yer aldı.

LİSTEDE BOSTON DYNAMİCS DE VAR

Sitenin; “Dünya, COVID-19’un etkileriyle savaşırken, robot endüstrisi de pandemi ile mücadeleye ve yönetmeye destek olmak amacıyla çeşitli robotlar tedarik ederek yanıt verdi. Robotların bazı tedarikçileri/üreticileri referans olarak burada listelenmiştir” notuyla paylaştığı listede, ayrıca, Boston Dynamics’in Spot, Terra Drone’un Antwork, CRUZR’nun UB Tech gibi projelerine de yer verildi.

“MOLEKÜLER TANI SÜREÇLERİNDE GÖREV ALACAK”

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Intecro Robotics CEO’su Ahmet Ali Şen, “invitRO; Intecro Teknoloji Grubumuz bünyesindeki Intecro Healthcare & Lab Automation tarafından geliştirilmektedir. TÜBİTAK destekli projemiz, robotik ve yüksek teknoloji temelli medikal cihaz sınıfında yer almakta ve moleküler tanı süreçlerinde görev alacaktır.” dedi.

INVITRO NEDİR, NE FAYDA SAĞLAR?

“Daha Fazla İnovasyon” mottosuyla robotik otomasyon, dijital dönüşüm, ileri imalat teknolojileri alanlarında uzmanlaşan Intecro Robotics’in medikal sektöründe faaliyet gösteren firması Intecro Healthcare & Lab Automation’ın yerli olanaklarla geliştirdiği invitRO, PCR testinin ön işlemesini gerçekleştirerek numune kontaminasyonu ve insan hatası riskini minimuma indiriyor.

Cihazın, tanı ve test süreçlerinin arttırılmasında, uzman personel zorluklarının giderilmesinde, kontaminasyon gibi risklerin bertaraf edilmesinde, test hızının ve güvenilirliğinin artmasında yüzde 60-70 oranında süreçlerin iyileştirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.