Intecro Robotics, gerek üretimi gerek Ar-Ge yetenekleri gerekse mühendislik bilgisi ile yurt içinin yanı sıra yurt dışındaki çalışmaları ile ön plana çıkıyor. Mühendislik ve üretim olarak iki farklı birime sahip Ankara merkezli Intecro Robotics’te, üretim faaliyetleri Robital, mühendislik ve devreye alma çalışmaları ise Intecro bünyesinde yürütülüyor.  

Anahtar teslim üretim hattı, montaj hattı ya da özel çözümler sunan firma, endüstrilerde kullanılan kaynak robotu, gantry ve pillar robotları, slider ve çeşitli robot pozisyonerlerinin üretimini gerçekleştiriyor. 

Faaliyetlerine 2009 yılında başlayan firmada, yaklaşık 70 personel görev alıyor.

SAVUNMA SANAYİ VE GENEL ENDÜSTRİYE YÖNELİK PROJELER GELİŞTİRİYOR

Ağırlıklı olarak savunma sanayine ve genel endüstriye yönelik projeler hayata geçiren Intecro Robotics, savunma sanayinde Aselsan, Roketsan ve Havelsan gibi sektörün önde gelen firmalarının yanı sıra TÜBİTAK SAGE, MKE gibi firmalara robotik sistemlerin yanı sıra anahtar teslim özel mühendislik ürünü insansız sistemlerin kurulumunu gerçekleştirdi.

Yerli mühendislik ürünü robot teknolojileriyle sektörde fark yaratan firma, Türkiye Vagon Sanayi Anonim Şirketi’nde (TÜVASAŞ) kurulumu devam eden “Gantry Robot Hattı” projesi, tamamlandığında dünyada hızlı tren ve vagon üretim hatları arasında önemli bir yere sahip olması bekleniyor. Çok sayıda endüstriyel robotun yer aldığı hat, üç farklı sistem ile toplam 180 metre uzunluktan meydana geliyor ve hatta endüstriyel robotlar bulunuyor.

Hali hazırda yurt dışına robot pozisyoner satışı gerçekleştiren firma, 2019 yılında yurt dışına sistem satışı yapmayı planlıyor.

INTECRO EĞİTİŞİM KULÜBÜ İLE GENÇLERİ YETİŞTİRECEK

Firmanın yakın dönemde hayata geçirmeyi planladığı önemli bir projesi de Intecro Eğitişim Kulübü, bünyesinde gençleri yetiştirmeye hazırlanıyor. 

Intecro Eğitişim Kulübü’nde üniversite öğrencilerine, robotik, IoT, AR/VR (Artırılmış Gerçeklik-Sanal Gerçeklik), İleri Hidrolik, Siber Güvenlik ve İleri İmalat gibi konularda eğitimler sunulacak.
Sektörün yetkin isimlerinin, iş yaşamından teorik ve pratik eğitimler vereceği eğitim sonucunda üniversitelilere gerek Intecro Robotics’te gerekse sektörün saygın firmalarında iş imkanı verilecek.

Üniversitelilerden ise, belirlenecek temel teknoloji dallarında lise öğrencilerine eğitim vermesi talep edilecek.