Almanya’nın Nurnberg şehrinde düzenlenen SPS IPC Drives Fuarı’na katılan Mitsubishi Electric, fuar kapsamında insanlarla iş birliği içerisinde çalışan yeni robot MELFA Assista Cobot’unu sergiledi.

Firma, insan ve robot iş birliğinin geliştirilmesi ve artırılması için ortak çalışan yeni robot teknolojisini ekstra dayanıklılık özelliği ekleyerek tasarladı. 

Fuar kapsamında teknoloji özel gösterimi ile sergileyerek tanıtımını gerçekleştirilen Cobot, maksimum güvenlik, kullanım kolaylığı ve programlanabilirliğin yanı sıra konumsal tekrarlanabilirlik imkanı sağlıyor.

KONUM ALABİLME ÖZELLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

Firmanın fuarda sergilediği bir başka teknoloji olan standart endüstriyel robot uygulamasında ise, robotların herhangi bir engelin etrafından dolaşarak çarpışmaya sebep olmadan konum alabilmesini sağlama özelliğine dikkat çekildi. 

Firmanın robotlarına eklediği özellik, bir robot kolunun gerçek zamanlı optimize edilmiş şekilde hareket rotasını belirleyen Realtime Robotics “Hareket Planlama Yazılımı” sayesinde hayat buluyor.

Fuarda sergilenen teknolojiler arasında bulunan yeni MELFA RV-8CRL Eklemli Kol Robot, maliyet açısından rekabetçi olmasının yanı sıra düşük-orta zorluk seviyesindeki alanlarda hizmet vermek amacıyla özel olarak üretildi.