Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri Ürün Yönetimi ve Pazarlama Birim Müdürü Tolga Bizel, 6. Robot Yatırımları Zirvesi’nde geleceğin üretim anlayışında robotların rolü, insan ve robot ilişkisinde hibrit dönem ve sürdürülebilir dünyada robotların yerine odaklanacaklarını söyledi.

“GELECEĞİN FABRİKALARINDAKİ TEKNOLOJİYİ KONUŞACAĞIZ”

Bizel, “Robot Yatırımları Zirvesi’nde odaklanacağımız temel konular; geleceğin üretim anlayışında robotların rolü, insan ve robot ilişkisinde hibrit dönem ve sürdürülebilir dünyada robotların yeri olacak. Gıda, ilaç, ambalaj, otomotiv, beyaz eşya gibi pek çok sektörde insan kolu veya eline yakın hassasiyette çalışan hızlı robotlarımız var. Hem bu robotlarımızı hem de sunduğumuz farklı robotik teknolojilerimizi sunacağız. Bu sektörler özelindeki uygulama ve çözümlerimizi Zirve’de ziyaretçilerle buluşturacağız.” ifadelerini kullandı.

Fuarda, insan ve robotların yapay zeka teknolojileriyle esnek üretim sürecinde nasıl taraf olacaklarını ve geleceğin fabrikalarındaki teknolojiyi konuşacaklarını belirten Bizel, “Fabrikaların üretim sürecinde hayati önem taşıyan robotlar, sağladıkları hız ve kolaylıklarla her geçen gün sanayide daha çok rol alıyor. Robotlar hem gelecekte hem de günümüzde çok olağan bir iş gücü haline geliyorlar. Gelecekte robotlar alıcıları sayesinde bulundukları çevreyi inceleyip gerektiğinde yine kendi yetenekleri ölçüsünde fiziksel tepki verebilecekler ve bunu yaparken de internete bağlı diğer cihazlarla gerçek zamanlı olarak bilgi alışverişinde bulunabilecekler.” dedi. 

“SEKTÖRÜMÜZÜN GELİŞİMİ ADINA ÇOK DEĞERLİ BULUYORUZ”

Zirve ile ilgili hedef ve beklentilerine de değinen Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri Ürün Yönetimi ve Pazarlama Birim Müdürü Tolga Bizel, “Geleceğin üretim anlayışını domine eden yaklaşımların ele alınacağı Zirve’yi, sektörümüzün gelişimi adına çok değerli buluyor, kazandıracağı vizyoner perspektifin robotlu üretime büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Sektörün gelişimi ve inovatif dönüşümü için atılacak her adımın önemli olduğu bu süreçte geleneksel olarak gerçekleştirilen Zirve’nin, fabrika otomasyonu ve robotik sistemlerdeki gelecek trendleri sektör temsilcilerine aktararak büyük bir başarıya imza atacağını vurgulayan Bizel, sözlerini şöyle tamamladı:

“ROBOTLAR, GELECEĞİN İŞGALCİLERİ DEĞİL İŞ BİRLİKÇİLERİ”

“Biz de Mitsubishi Electric olarak robotları, geleceğin işgalcileri değil iş birlikçileri olarak görüyor, üretimin her alt kırılımında insan ve robot iş birliğinin kalkınmada büyük bir rol üstleneceğini biliyoruz. Bu noktada, bizimle aynı paydada buluşan Zirve’nin, insanların robotlarla beraber esnek çalışabildiği hibrit üretim anlayışının geleceğine ışık tutacağını düşünüyor ve Zirve’de emeği olan herkese teşekkür ediyoruz.”