Geçtiğimiz haftalarda halka arz işlemi tamamlanarak hisseleri Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan İmaş Makina, yeni robot yatırımı için kolları sıvadı. 

GÜNDEMİNDE KAYNAK VE BOYAMA ROBOTLARI VAR

İttifak Holding bünyesinde faaliyet gösteren ve makina sektöründe 33 yıldır hizmet veren firmanın, kapasite artırımı için altı eksen kaynak robotu ve boyama robotu yatırımı gerçekleştireceği bildirildi.

Halk arz sonrasında hedeflerini büyüten şirket, robot haricinde de farklı makinalara yönelik kapasite artırımı ve teknoloji yenileme yatırımları yapacak.

MALİYET AVANTAJI VE KALİTENİN DEVAMLILIĞI SAĞLANACAK

Konuyla ilgili olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan raporda, firmanın 2022 yılında gerçekleştirmeyi planladığı yatırımlar şöyle sıralandı:

  • CNC 5 Eksen Tornalama Merkezi Yatırımı
  • CNC Yatay İşleme Merkezi Yatırımı
  • 6 Eksen Kaynak Robotu Yatırımı
  • CNC 3 Eksen İşleme Merkezi Yatırımı
  • 6 Eksen Portatif İşleme Merkezi Yatırımı
  • Boyama Robotu Yatırımı
  • Sinerjik Kaynak Makinesi Yatırımı

Mevcut durumda fason olarak firma dışında yaptırılan bir kısım işlerin söz konusu yatırımlarla birlikte, firma bünyesine alınarak hem maliyet avantajı sağlanacağı hem de kalite anlayışının sürekliliğine katkıda bulunacağı belirtildi.

NSK, ACTIVE CASTER ÜNİTESİNİ GELİŞTİRDİ NSK, ACTIVE CASTER ÜNİTESİNİ GELİŞTİRDİ

"ÖZ KAYNAKLARIMIZI VE FİNANSAL YAPIMIZI DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ"

Öte yandan halka arz sonrasında açıklamalarda bulunan İmaş Makina Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bora Kumru, yatırımın sinyallerini vermişti.

Açıklamasında halka arz geliriyle şirketin sermaye yapısının daha da güçlendirileceğine ve üretim kapasitesinin artırılacağına dikkat çeken Kumru, firma olarak teknolojiyi yakından takip ettiklerini, teknoloji kalitesini her zaman güncel tutmak adına önemli yatırımlar ve devamlı Ar-Ge çalışmaları yaptıklarını söylemişti.

"Halka arzdan elde edeceğimiz gelirle öz kaynaklarımızı ve finansal yapımızı daha da güçlendireceğiz" diyen Bora Kumru, gerçekleştirecekleri kapasite artırımını, peşin ham madde tedariki ve teknoloji yenilemeleriyle rekabet güçlerini artırarak gerek yurt içi gerekse yurt dışı pazarlardaki paylarını daha fazla artırmayı hedeflediklerini vurgulamıştı.

Kumru, "Şirketimize yatırım yapan ve paydaşımız olan yatırımcılarımızın göstermiş olduğu ilgiye karşılık verebilmek için bundan sonra da tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” diyerek açıklamasını sonlandırmıştı.