FMC Global çatısı altında bulunan, grup şirketlerinden FMC RAILEX, ilk robot yatırımında çözüm ortağı olarak Cloos Türkiye’yi tercih etti. 

BOGİLERİN PARÇALARINI KAYNAKLI OTOMASYONLA ÜRETECEK

Raylı sistemler ve demiryolu ürünleri ile ilgili kaynaklı imalat konusunda çalışmalarına ivme kazandıran firma, bundan böyle demiryolu taşıtlarının bir bileşeni olan boji ya da bogilerin birçok parçasını robotlu kaynak otomasyon sistemi ile üretecek. 

Firma ile ilgili bilgiler veren Cloos Türkiye Genel Müdürü İbrahim Halil Eyüpoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Kaynaklı imalat konusunda 102 yıllık tecrübeye sahip olan Cloos, demiryolu endüstrisi için sunduğu çözümlerle değerli müşterimiz FMC RAILEX için aynı çalışmayı yaparak ülkemizin milli gelirine katkıda bulunmak için tüm özveriyi gösterecektir. İlk robot sistemi yatırımlarında bizlere olan güvenleri ve kararlarından dolayı Sn. Mevlüt Aydın ve Mücahit Aydın’a firmam ve şahsım adına teşekkür ederiz. Sistemin hem ülkemize hem de değerli müşterimize hayırlı olmasını ve bol kazançlar getirmesini dileriz.” 

MAKİNELERLE ENTEGRE ROBOTLU SİSTEM YATIRIMI YAPIYOR MAKİNELERLE ENTEGRE ROBOTLU SİSTEM YATIRIMI YAPIYOR

ÜRETİMİNİN YARISINDAN FAZLASINI İHRAÇ EDİYOR

Temelleri 1975 yılında atılan ve 2012 yılına kadar sıcak çelik dökme faaliyetleri ile tanınan Konya merkezli FMC RAILEX, son yıllarda ürün yelpazesinde genişlemeye gitti.

Hidrolik, tren vagon yedek parça, tarım yedek parça, demiryolu, şaft ve silindir konularında da sektörünün önde gelen firmalarından biri olan FMC, üretimini yaptığı ürünlerin yüzde 65’ini 50'yi aşkın ülkeye ihraç ediyor.