Tüyap İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi’nde 23-26 Ekim 2019 tarihlerinde 25’incisi düzenlenen Avrasya Ambalaj Fuarı’na ilk kez katılacaklarını belirten Universal Robots Türkiye ve MEA Ülke Müdürü Kandan Özgür Gök, sergileyecekleri ürünler hakkında bilgiler verdi.

“PEKÇOK UYGULAMA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Firma fuar kapsamında paketleme-paletleme, konveyör üzerinde alma-bırakma, kalite kontrol ve yapıştırma dağıtma uygulamaları gerçekleştirecek ve 16 kg kapasiteli yeni cobot’u UR16e’yi sergileyecek. 

Ambalaj sektörüne sundukları kolaboratif robot çözümlerine ilişkin bilgiler veren Gök, plastik ve ambalaj sektöründe genel olarak; plastik enjeksiyon, makina besleme ve boşaltma, taşıma, kalite kontrol, yapıştırma-dağıtma, paketleme-paletleme ve etiketleme uygulamalarında kolaboratif robotlarının kullanılabildiğini ifade etti. 

Etkinlikte tanıtacakları ürün portföyü ile paletleme, konveyör üzerinde alma-bırakma ve kalite kontrol uygulamaları gerçekleştireceklerini ifade eden Gök, ayrıca fuar süresince UR+ Çözümleri, UR Akademi ve UR Uygulama Sihirbazı ile ilgili ziyaretçileriyle detaylı bilgiler vereceklerini söyledi.

“BİRÇOK ÖZELLİĞİYLE MALİYETLER DÜŞÜYOR”

Gök, “Kolay programlama, hızlı kurulum, esnek konumlandırma ve uygulama, iş birliğine dayalı, insan ile beraber çalışmaya uygun yapısıyla kullanıcılara avantaj sağlayan kolaboratif robotlarımız enerji verimliliği, yatırım geri dönüşünün hızlı olması, az alan kaplamasıyla sağladığı alan tasarrufuyla da firmaların maliyetlerini azaltıyor. Fuarda sergileyeceğimiz e-Series’in yeni modeli UR16e’yi de ağır görevler için geliştirdik. 16 kg kapasiteli yeni ürünümüz ile otomasyonu daha kolay hale getiriyoruz. UR16e ile ağır parçaların ve ürünlerin kaldırılması, taşınması, maliyetlerin düşürülmesi ve duruş sürelerinin azaltılması ile ilgili ergonomi, verimlilik ve hijyen zorluklarını ortadan kaldırıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.