Kenttur Mühendislik’in 2008 yılından itibaren robotik entegrasyon alanında hizmet verdiğini söyleyen Kenttur Mühendislik Genel Müdürü Selim Dölay, “Bunun dışında Universal Robots, Yamaha ve MiR Robot’un Türkiye distribütörüyüz. 2012‘den beri distribütörü olduğumuz robotların hem anahtar teslim projelerini yapıyor, hem de isteyen müşterilerimize veya entegratörlere robot temininde bulunuyoruz. Robot temini durumunda eğitim ve programlama desteği de sunuyoruz” dedi. 

Bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’ne iki robot markasıyla katılacaklarını belirten Dölay, “Standımızın bir bölümünde Universal Robots ve kolaboratif robotlarına diğerinde ise Yamaha Robot’un scara ve kartezyen robotlarına yer vereceğiz. Konusunda dünyanın en büyük üreticisi olan ve tamamen montaj robotları üreten Yamaha Robot’un çok yeni ve teknolojik YK500TW robotunu sergileyeceğiz. Bu robot, esasında delta robotların yerine kullanılıyor. Çok daha az yer kaplıyor ve daha hızlı çalışabiliyor. Dolayısıyla pick and place, kutulama, ayırma , dizme gibi işlerde çalışabiliyor. Türkiye‘de ilk defa Robot Yatırımları Zirvesi’nde sergileyeceğiz. Bu robotun yanısıra tabii Universal Robots marka robotumuzla da yer alacağız.  Ağırlıklı otomotiv ve beyaz eşya sektörlerinde çalışsak da artık hemen hemen her sektörde varız. Montaj gereken her sektöre hitap ediyoruz” dedi. 

“Bu zirvede özellikle yeni robotumuz YK500TW’un çok ses getireceğine çok ilgi çekeceğine inanıyoruz” diyen Dölay, “Delta robot çok fazla yer kaplıyor, maliyeti çok yüksek ve çok büyük bir konstrüksiyona kurmanız gerekiyor. Deltadan daha hızlı ve daha az yer tutan, konstrüksiyonu daha küçük bir robot sunacağımız için çok yoğun ilgi göreceğimize inanıyoruz” dedi.  

“CİDDİ PROJELER YAKALADIK VE BAĞLANTILAR YAPTIK”

Bu yılki Zirve ile ilgili görüşlerini aldığımız Dölay, “Biz fuara beşinci kez katılıyoruz. Geçen yıl, diğer yıllar gibi oldukça verimli geçti. Ciddi projeler yakaladık ve bağlantılar yaptık. Geçen yıl da ağırlıkla Yamaha, Universal ve MiR robotu sergiliyorduk. Çok yeni ve farklı müşteriler gelmese de zaten hedef kitlemiz onlardı ve her zamanki gibi iyi oldu. Geçen senenin ikinci yarısı biraz kriz dönemi olduğu için yatırımlar azalmıştı, fakat geçen seneki fuarda yaptığımız bağlantıların birçoğuyla bu sene projelerimiz gerçekleşti, dolayısıyla memnun kaldık. Bu sene de yine fuara ilginin yüksek olmasını ümit ediyoruz” dedi.

“Bizim robotlarımız 20 kg‘a kadar olduğundan, her türlü montaj uygulaması yapıyoruz” diyen Selim Bey, “Ağırlıklı tutkal mastik uygulaması, vidalama ve son yıllarda otomotiv ve otomotiv yan sanayiye bu tarz uygulamalar gerçekleştiriyoruz” dedi.