Köln, Mülheim'daki bir garaj projesi olarak ortaya çıkan ve günümüzde, 3 bin 800 çalışanı, 40 ülke ve 80’inin üzerinde temsilciliği olan, uluslararası Hareketli Kablo Kanalı Sistemleri ve yatakları konusunda uzman bir firma.
İGUS’un, 2015’te Türkiye örgütlenmesini de yürüten Türkiye Genel Müdürü Volkan Güner, ST Endüstri Radyo’nun konuğu oldu.

İGUS'UN 2019 BÜYÜME HEDEFİ NE?

Teknoloji Gündemi’ne konuşan Güner, firmanın 2018’de avro bazında yüzde 42 ve TL bazında yüzde 120’nin üzerinde büyüdüğünü söyledi. 2019 yılında büyüme hedefini, avro bazında yüzde 44’e çıkardıklarını belirterek, “300 bin avroluk Türkiye yatırımı kararı aldık. Sonlandırılmış servo konnektörü üreteceğiz” dedi. 

TÜRKİYE ÜRETİMİ NE GETİRECEK?

Söz konusu yatırımla, tedarikçilerini, Alman işçiliğinden kurtararak, daha düşük maliyetle, 36 ay garantili teslimatı, ürün kodunu alarak, aynı gün 1 Nisan itibariyle yapacaklarını kaydetti.  

Türkiye, Doğu Avrupa, Orta Doğu, İtalya, Birleşik Devletler Topluluğu’nu da kapsayan geniş bir yelpazedeki portföyü yöneten, Güner, son olarak, Türk işçilerle, Türkiye’deki üretimlerini, İran ve Türki cumhuriyetlere ihraç ettiklerini açıkladı.