Uluslararası Robotik Federasyonu (International Federation of Robotics - IFR) Başkanı Milton Guerry, dünyada Covid-19 ile geçen 1 yılı değerlendirerek, pandeminin robotik otomasyonun benimsenmesine ivme kattığına dikkat çekti.

Yazılı bir açıklama yapan Guerry, şu ifadeleri kullandı:

"ROBOTİK ANA AKIM TEKNOLOJİ HALİNE GELİYOR"

Halihazırda koronavirüs pandemisiyle karşı karşıya olduğumuz tam bir yılı geride bıraktık ve tünelin sonunda hafif bir ışık görmemize rağmen, hala “eski” normalden çok uzağız.

Şimdiye kadar, Covid-19'un otomasyonun benimsenmesine ivme kazandırdığını açıkça söyleyebiliriz. Özellikle otomotiv haricindeki sektörlerde, otomasyon teknolojilerinin sunduğu fırsatlara şimdiye kadar daha kararsız olan sektörlerde robotlaşmaya doğru itici bir güç, bir ivmelenme olduğunu görüyoruz.

Kullanılabilirlik ve ekosistemlerde daha fazla ilerlemenin renk kattığı algılama ve yapay zeka alanındaki teknolojik gelişmeler, engelleri azaltıyor ve robotlu otomasyon çözümlerinin daha da yaygınlaşmasını sağlayarak robotik teknolojisini ana akım bir teknoloji haline getiriyor.

"OTONOM MOBİL ROBOTLAR, E-TİCARETİ FETHEDİYOR"

Mobil robotlar, depoları ve e-ticareti adeta fethediyor ve aynı zamanda akıllı fabrika çözümlerinde devrim yaratmaya hazırlanıyor.

Otomotiv endüstrisinde erken örnekler uygulandı; diğer sektörler de muhtemelen otomotivi takip edecektir.

Ayrıca otomotiv endüstrisi, üretim süreçlerinde enerji tüketimini azaltmak ve kaynak verimliliğini optimize etmek gibi önemli bir trendin de itici gücü olacak.

Söz konusu durumun, tedarik zincirinin kısaltılması ve tüketime daha yakın yerde üretim yapma çabalarıyla birleştiğinde (son 12 ayda kazanılan içgörülerle), üretilen ürünlerin karbon ayak izini büyük ölçüde azaltma potansiyeline sahip olduğunu söyleyebiliriz.

"SEKTÖR TRENDLERİ AUTOMATE FORWARD'DA ELE ALINACAK"

Bunlar ve robotik topluluğunun sergileyeceği diğer trendler hakkında daha fazla bilgi edinme fırsatına 22-26 Mart 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek sanal ticaret fuarı ve konferansı "Automate Forward" ile sahip olacaksınız.

En son yeniliklerin, canlı seminerlerin ve aydınlatıcı esas konuların ele alınacağı heyecan verici etkinliği dört gözle bekliyoruz.

IFR, 25 Mart 2021 tarihinde "İş Birliğine Dayalı Otomasyon Verimliliği Nasıl Artırıyor?" konulu bir Yuvarlak Masa toplantısına sponsorluk yapacak ve sergi alanında bir standıyla etkinlikte olacak.