Hidro-Tek uzmanları, otomotiv ve yan sanayinin son derece hızlı ve hata kabul etmeyen üretim süreçlerinde, gerek üreticilere gerekse sistem entegratörlerine yönelik sundukları ürün ve çözümleri paylaşıyor.

“YÜKSEK DOĞRULUKLU KALİTE KONTROL İMKANI VERİYORUZ”

Otomotiv ve yan sanayi sektörü, üretimin hızlı olduğu ve yoğun şekilde robot kullanımına ihtiyaç duyan sektörlerin başında geliyor.

Robotlar ile kaynak, taşıma, paketleme gibi çeşitli işlemlerin yapıldığı otomotiv sektörünün henüz yeni farkına vardığı en önemli gerekliliği görüntü işleme ile üretimi tamamlanmış ürünlerin üzerindeki çiziklerin, deliklerin, ezilmelerin tespit edilerek ayrıştırılmasıdır.

Bunu insan gözü ile manuel bir şekilde gerçekleştirmek doğru sonuçlar vermemektedir. Biz bu noktada Solomon Yapay Zeka destekli görüntü işleme sistemimiz ile otomotiv sektörüne yüksek doğruluklu tespit imkanı sunuyoruz.

Solomon diğer sistemlere göre, görüntü almanın zor olduğu parlak yüzeylerde çok başarılı tespit imkanı sunuyor. Bu konuda globalde çok fazla uygulama projesi olan Solomon, otomotiv sektöründe özellikle boyanmış yüzeyde çizik kusur kontrolü konusunda oldukça başarılı.

“KAYNAK LOKASYONUNU ALGILIYOR, HATA VARSA TESPİT EDİYOR”

Otomotiv için bir diğer zor konu ise, kaynak işlemi sırasında kaynak yapılacak parçanın sabitlenmesi zorunluluğu ve bunun için fikstür kullanılması zorunluluğudur.

Solomon Solmotion yazılımı ile işlenecek parçanın sabitlenmesine gerek yoktur. Parçanın işlenecek noktasının yeri değişse dahi görüntü işleme sistemimiz ile kaynak yapılacak lokasyonu algılar ve kaynak işlemini gerçekleştirir. 

Yapılan kaynak sonrasında da görüntü işleme sistemimiz ile kaynak eksik mi veya düzgün olarak, istediğimiz şekilde mi yapılmış bunu rahatlıkla tespit edebiliyoruz.

“6 EKSENDE KUVVET VE TORK ÖLÇÜMÜ SUNUYOR”

Otomotiv sektörünün en çok talep ettiği bir diğer ürün olan ve tüm robot markalarına uyacak şekilde tasarlanan OnRobot’un HEX 6 eksenli kuvvet/tork sensörü, 6 eksende kuvvet ve tork ölçümü sunuyor.

Bu, HEX 6 eksenli kuvvet/tork sensörünü, kol ucu aletlerinizin uygulanan kuvveti üzerinde hassas kontrol sağladığı için karmaşık zımparalama, çapak alma veya montaj işlemlerini mükemmel hale getirir.

Sensör özellikle yüzey finisaj işleri için idealdir. Çünkü finisaj süresince sabit bir hız ve kuvvetin korunmasını sağlar.

Sabit kuvvet, sonlandırma aletinin iş parçasının yüzey hatlarını izlemesine izin vererek kusursuz bir sonuca yol açar.

Böylece, üretim hattınıza OnRobot HEX 6 eksenli kuvvet/tork sensörünü ekleyerek, çözümlerinizin kalitesinden ödün vermeden optimizasyon ve verimlilik avantajları elde edersiniz.  

“VİDALAMA PROSESLERİNE, HIZLI VE GÜVENLİ BİR ÇÖZÜM”

Otomotiv yan sanayi sektöründe yardımcı olmayı hedeflediğimiz başka bir konu ise, robotik vidalama sistemleri.

Otomotiv plastik parçaları için, OnRobot Kolaboratif Vidalayıcı ile tek bir robot ve vidalama kol sonu aracıyla kolaboratif güvenli ve hızlı bir çözüm sunuyoruz.

Kendi vida besleme ünitesi ve akıllı arayüzünden ayarlanabilen sıkma torku ile vidalama işlemlerinde destek sağlamayı hedefliyoruz.