İsveç merkezli global bilgi teknoloji firması Hexagon Metrology, yerli yatırımla hayata geçirdiği İstanbul Ümraniye’deki yeni Teknoloji Deneyim Merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Bursa ve Ankara’nın ardından akıllı fabrika temalı üçüncü teknoloji deneyim merkezinin açılış törenine; Hexagon Genel Müdürü Levent Yeşilbağ, CEE Vice president Marco Pelissero, Hexagon Türkiye ekibi ve davetliler katılım sağladı. 

“HER TÜRLÜ ÜRÜNÜ TESTE İMKAN SAĞLAYACAK”

Firma, yeni deneyim merkezinde tasarımdan simülasyona, bilgisayar destekli işlemeden ölçüme, süreç denetiminden varlık yönetimine kadar Türk endüstrisinin ihtiyacı olan her türlü yazılım ve donanım ürünlerini satın alma öncesinde test etmelerine olanak tanıyacak.

Açılış ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Hexagon Türkiye Genel Müdürü Levent Yeşilbağ, Türk sanayisine işin tasarım ve simülasyonundan başlayarak kalitesine ve üretimine kadar bir fabrikada olması gereken her türlü ürünü merkezde görüp deneyip test etmeleri, akabinde de kendi işlerine uyarlamalarını sağlamak için girişimde bulunduklarını belirtti.

MAKİNELERLE ENTEGRE ROBOTLU SİSTEM YATIRIMI YAPIYOR MAKİNELERLE ENTEGRE ROBOTLU SİSTEM YATIRIMI YAPIYOR

Hexagon İstanbul Teknoloji Deneyim Merkezi’nde yazılım ve donanım ekipmanlarının bulunduğunu ifade eden Yeşilbağ, bunları şöyle açıkladı: ““Kalite ekipmanları, süreç kontrol için gerekli yazılımlar, üretimle ilgili yazılımlar ve simülasyon sistemleri gibi üretimin tüm safhalarında kullanılabilecek her türlü yazılım ve donanım bulunuyor.”

“BİR SONRAKİ DURAĞIMIZ İZMİR OLACAK”

Türk sanayisi için çalışmaya aralıksız devam ettiklerini dile getiren Yeşilbağ, ihracat yapan sanayicilere de hizmet sunduklarını söyledi.

Bu yıl firmanın Türkiye’deki 15’inci yılı olduğu bilgisini veren Yeşilbağ, İstanbul’daki ilk ofislerinden önce çalışanları olmasına rağmen Bursa ve Ankara’da konumlanan ofislerinden İstanbul operasyonlarını yürüttüklerini, yeni ofis açılışıyla birlikte buradaki açığı kapattıklarını bildirdi.

Hexagon Türkiye Genel Müdürü Yeşilbağ, İstanbul'da ofislerinin ardından sırada İzmir ofislerinin olacağını belirterek sözlerini noktaladı. (İHA)