OYAK Gıda Tarım Hayvancılık Sektörü grup şirketlerinden HEKTAŞ, Kocaeli Gebze'de bulunan Bitki Koruma Ürünleri (BKÜ) Üretim Tesisi'nde yeni robotik sistem yatırımını devreye almaya hazırlanıyor.

Proje kapsamında Toz Form Üretim Tesisi dolum hatlarının ve robotik sisteminin kurulumu devam ettiği ve ağustos ayında tamamlanmasının planlandığı belirtildi.

Firmanın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan yatırım ile açıklamada ilgili şu bilgilere yer verildi:

SÜRDÜRÜLEBİLİR EVLERDE YENİ DÖNEM ROBOTİK MİKRO EVREN SÜRDÜRÜLEBİLİR EVLERDE YENİ DÖNEM ROBOTİK MİKRO EVREN

"Şirketin Kocaeli ili Gebze ilçesindeki Bitki Koruma Ürünleri Üretim Tesisi'nde başlatılan modernizasyon, otomasyon ve robotik sistem projesi kapsamında Toz Form Üretim Tesisi dolum hatlarının ve robotik sisteminin kurulumu devam etmekte olup, Ağustos 2022 tarihinde tamamlanması planlanmaktadır." 

HAM MADDE DEPOLAMA ALANINI İLAVE YATIRIMLA GENİŞLETECEK

Benzer şekilde aynı yatırım çerçevesinde, mevcut depo alanlarının genişletilmesi hedefiyle 5 bin 400 metrekare alan sahip ham madde deposuna ek olarak bin 900 metrekare ilave inşaat ruhsatının alındığı, eylül ayında tamamlanması planlanan yatırım ile birlikte depo alanının 7 bin 300 metrekareye ulaşacağı ifade edildi. 

Öte yandan Hektaş, geçen yılın eylül ayında duyurduğu ve 1,7 milyar TL'lik pet mama pazarı için stratejik bir adım olarak nitelendirdiği Balıkesir'de yıllık kapasitesi 50 bin ton olan pet mama üretim tesisi ile ilgili çalışmaların devam ettiği ve ağustos ayında tamamlanmasının planlandığı bildirildi.

Konuyla ilgili olarak KAP'a yapılan açıklamada, "Şirketin Balıkesir ili Manyas ilçesinde yatırımına başlanan Pet Mama Üretim Tesisi'nin toplam kapalı alanının 10.375 metrekare olması planlanmaktadır. İnşaat işleri ve yardımcı tesislerin kurulum çalışmaları devam etmektedir. Üretim tesisinin kapasitesinin 2.400 ton/ay ve 28.800 ton/yıl olacaktır. Ağustos 2022 tarihinde projenin tamamlanması planlanmaktadır." denildi.