Merkezi İstanbul’da, üretim tesisi Edirne’de konumlanan Kapı Sistemleri, endüstriyel kapı ve yükleme sistemleri ile özel kapı geçiş sistemlerinin üretimi, kurulumu ve satışını gerçekleştiriyor. Trakya Üniversitesi Teknopark’ta konumlanan Ar-Ge merkezinde ürün geliştirme çalışmalarına aktif bir şekilde devam eden firma, Edirne Tesisleri bünyesinde bulunan TÜBİTAK onaylı ses laboratuvarı ile de kendi ürünlerinin test işlemlerini yapıyor.

Kapı Sistemleri bünyesinde “robot hücreleri” ve “temiz oda uygulamaları” konusunda görev yapan Teknik Satış Mühendisi Uğur Kaymak, Türkiye temsilciliğini üstlendikleri Alman Efaflex firmasının makina koruma kapılarını sektöre sunduklarını dile getiriyor. Kaymak, hedeflerini ise şöyle açıklıyor:

“Kapı Sistemleri, EFAFLEX makina koruma kapılarını yaygınlaştırma çalışmalarını başlatmış olup dünyada bu konuda çalışma yapan entegratör firmalara da ürün tedarik ederek, ürünün dünyada da yaygınlaşan bir kullanımı olmasını arzulamaktadır.”

Uğur Bey, öncelikle Kapı Sistemleri’nin yapılanması ve ürün gamı hakkında bilgi verir misiniz?

Kapı Sistemleri firması temelde endüstriyel kapı ve yükleme sistemleri ile özel kapı geçiş sistemleri üretiminin yanında ithalat amaçlı kurulmuş bir firma olup merkezi İstanbul’da, üretim tesisleri ise Edirne’de yer almaktadır. Firmamız bünyesinde görev alan 60 kişiden oluşan kadromuzda, Türkiye içinde aktif 8 gezici ekip ile servis, montaj ve 6 saha satış personeli ile iç pazarda sektörel çalışmalar yürütmekteyiz. Müşteri grubunu Türk sanayisinin ilk 500 firmasının oluşturduğu firmamızın müşteri portföyü arasında Ford, Renault, Tofaş, Mercedes gibi ana üretim firmaları yer almaktadır. Sektör temsilcisi satış personelleri ile sektörlere özel kapı geçiş sistemleri üzerine çalışmaktadır. Otomotiv, gıda, robot, ilaç, kimya, tekstil, makina gibi belli başlı sektörler için ilgili satış temsilcisi ve özel ürün grupları yer almaktadır. Trakya Üniversitesi Teknopark’ta yer alan Ar-Ge merkezimiz ile de sürekli ürün geliştirme çalışmalarımız devam etmektedir. Kapı Sistemleri Edirne Tesisleri bünyesinde bulunan TÜBİTAK onaylı ses laboratuvarımız ile kendi ürünlerimize test işlemleri yapmaktayız.

Son dönemde robotik sektörüne yönelik ürün ve teknolojilerinizde yaşanan gelişmeler ve yenilikler nelerdir? 

İş güvenliği konularının artması ve üretimde daha hızlı ve güvenli ürün üretimi sağlaması gibi temel özellikleri ile makina koruma kapıları kullanımı gittikçe artmakta olup, Kapı Sistemleri firması olarak Türkiye temsilciliğini yapmakta olduğumuz Alman Efaflex firmasının makina koruma kapılarını sektöre sunmaktayız. 

Ürünleriniz, robot hücresinin güvenliği, robotların emniyetli bir şekilde çalışması için ne tür avantajlar sunuyor? Hangi güvenlik standartlarına ve özelliklere sahip? 

EN ISO 13849 ve EN ISO 14120, EN13241 standartlarına uygun olarak üretilen ve sertifikalandırılan ürünlerimiz, güvenli makina koruma kapısı özellikleri ile emniyet mesafelerini daraltan, içeriden ya da dışarıdan tehlikeli parça sıçramasını koruyan, kesintisiz akış ve üretim sağlayan güvenli makina koruma kapısı özellikleri sunmaktadır.

Satış sonrası teknik destek konusunda sunduğunuz hizmetler nelerdir? Ürünlerinizi bakım ihtiyaçları ve uzun ömürlülük açısından ele aldığınızda neler söylersiniz?

Elbette, sürekli çalışan ürünlerin düzenli bakım ihtiyaçları bulunuyor. Firmamız bünyesinde yer alan ayrı bir departman olan Periyodik Bakım bölümümüz, satış sonrası ihtiyaç duyulabilecek periyodik bakım zamanlarını belirleyerek, belirlenen plan dahilinde gerekli periyodik bakım hizmetlerini yapmaktadır.

Ürünleriniz özellikle hangi sektörler tarafından tercih ediliyor? Ürünleriniz, hangi özellikleri dolayısıyla tercih ediliyor?

Makina koruma kapıları, hem personeli hem de makinayı korumak amaçlı dizayn edilmiştir. Yoğun açma, kapama sayıları ve hızı sayesinde makina içine gerekli yükleme-boşaltmalarda kolaylık sağlayarak emniyet mesafe katsayılarını azaltan ve bu sayede fabrika içi yerleşimlerde daha fazla alan sağlayan özellikleriyle öne çıkmaktadır. Ayrıca toz, hava, duman kesme, makinadan dışarıya parça sıçraması, robot çalışma alanına olası yetkisiz girişlerin engellenmesi sayesinde de son dönemde bilhassa otomotiv kaynak hücrelerinde kullanımı artmıştır. 

NİLUS MÜHENDİSLİK’TEN OTOMOTİV DEVİNE HEMMİNG PROSESİ NİLUS MÜHENDİSLİK’TEN OTOMOTİV DEVİNE HEMMİNG PROSESİ

Gelecek dönem hedef ve beklentilerinizi öğrenebilir miyiz? 2022 yılında pazara sunmayı planlandığı yeni ürünler olacak mı?

Kapı Sistemleri, makina koruma kapılarında kullanımı yaygınlaştırarak dünyada bu konuda çalışma yapan entegratör firmalara da ürün tedarik ederek, dünyada da yaygınlaşan bir kullanımı olmasını arzulamaktadır.