Hammadde girişinden mamul üretimine kadar olan tüm aşamaların kesintisiz olarak süreç bilgilerini birbirine aktarması zorunludur. Bundan dolayı gıda sektöründe süreçlerin dijitalleştirilmesi bir ihtiyaç olarak görülmesi gerekir. Gıda sektöründe otomasyona sahip üretim hatlarının yüzdesinin işletmelerin büyüklüğüne paralel olarak arttığı görülüyor. Buda üretim hatlarından yoğun veri toplanmasını mümkün kılıyor.

ATILACAK ADIMLARI KOLAŞLAŞTIRIYOR

Proses parametreleri, üretim miktarları, ıskarta üretim değerleri gibi, ürünün kalitesini ve maliyetini direkt olarak etkileyecek bilgiler, endüstri 4.0 uygulamaları ile rahatlıkla hatlardan alınabiliyor.
INPDS Endüstri 4.0 sistemi, gıda sektöründe ki projeleri ile üretim hatlarındaki PLC ünitelerinden yada scada sisteminden veri toplama uygulamaları ile müşterilerine gerçek verilere eş zamanlı olarak ulaşma imkanı veriyor. INPDS Endüstri 4.0, üretimin proses değerlerini, ilgili parti numarası (batch no) ile eşleştirerek izlenebilirlik ve kalite kontrol işlemlerinin detaylı yapılmasını sağlıyor.
Aynı zamanda INPDS Üretim Takip Sisteminde operatörlerin sicil barkod numaralarını okutarak giriş yapabilecekleri veri ekranları ve yönetici izleme paneli bulunuyor, bu yapı sayesinde bütün üretim verileri dijital olarak alınıp, işlenebiliyor.

Yalın operatör ekranı dizaynı sayesinde de operatörler üretime ait verileri kolaylıkla girebiliyor. Ayrıca, INPDS Endüstri 4.0 sistemi ile toplanan veriler, farklı algoritmalar ile işlenip zenginleştirilerek karar destek sistemlerinde kullanılabiliyor. İşlenmiş verinin analiz edilmesiyle elde edilecek sonuçlar, işletmenin mevcut durumunu gösteriyor böylece bu sonuçlara göre ileriye dönük adımlar atılıyor.
 INPDS, üretimden veri almanın yanı sıra bilgiyi değerlendirebilmenizi sağlayarak üretimin kontrol edilmesini ve yönetilebilmesini de sağlar. Üretim parametreleri, web tabanlı raporlama ile gerçek zamanlı izlenebilmekte. Yapılan mühendislik yorumları sayesinde, kayıplar ve yaşanan aksaklıklara hızlı müdahaleler de sağlanabilmektedir. 

ÜRETİMİN HER AŞAMASINDA ÇİFT TARAFLI İZLENEBİLİRLİK SAĞLIYOR

INPDS Kokpit ekranlarına bakarak çalışan ve çalışmayan makinalarınızı, üretim performansını ya da proses değerlerini görebilirsiniz. Andon paneli ile verilerinizi ve analiz sonuçlarınızı fabrikanızda çalışanlarınız ile paylaşabilmeniz de mümkün. INPDS Üretim Planlama modülü içindeki Gantt şeması ekranında devam eden işleri ve bunların tamamlanma yüzdelerinin eş zamanlı takip edebilirsiniz. Gantt diyagramları ile iş emri bazında planlamanızı yapabilir, planınızı sürükle-bırak şeklinde anlık durumlara göre esnetebilirsiniz.
INPDS, malzeme bilgisine göre derinleşerek inen çok seviyeli izlenebilirlik imkanı sunuyor. Üretimin her aşamasında malzeme ve operasyon kayıtları ile çift taraflı izlenebilirlik sağlanır. Operatör, zaman, ürün ve makina bilgilerine kolaylıkla erişebilir, analizler ve raporlamalar yapabilirsiniz.  

Üretim takibinin vazgeçilmez parçalarından biri olan barkod destekli üretim yönetim sistemi, her işlemin operasyon takip kartı ile izlenebilmesini sağlarken lot parti izlenebilirlik bilgilerinin istasyonlar arasında aktarılmasını da sağlar.  Kare kod barkodlar ile ürün bilgilerinin aktarımını ve takibini sağlayabilirsiniz.
INPDS Üretim Takip Sistemi bütün veri toplama yöntemlerini destekleyen, ergonomik, uygulanabilirliği kolay ve hızlı devreye alınabilen bir sistemdir. İşletmelerin çoğunda yazılım üzerinde sisteme dahil edilemeyen birçok süreci yönetebilen esnek bir altyapıya sahiptir. Ayrıca ERP sistemleri ile kolaylıkla entegre olarak üretim sahasında ki verilerin ERP sistemine aktarılması da mümkün.