SMC Turkey Genel Müdürü Turgay Uçar, 5. Robot Yatırımları Zirvesi’nde sergilenecek ürün ve hizmetleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Turgay Uçar, “Endüstriyel ve kolaboratif robotlar gün geçtikçe endüstride kendine daha çok yer buluyor. Robotik uygulamalarda hafif ve kompakt ürün ihtiyacı da gün geçtikçe artıyor. Bu ihtiyaçlara cevap vermek için hem kompakt, hem yüksek performanslı silindir, hem de tutucu ürün gamımızı genişletiyoruz. Robot Yatırımları Zirvesi’nde de performanstan ödün vermeden, robot sektörü için özel tasarlanan hafif ve kompakt ürünlerimiz olan tutucular ve silindirlerimizi sergileyeceğiz. Bunlara ek olarak robotik uygulamalarda kablo kırılma problemini ortadan kaldırmak için tasarladığımız kablosuz valf adasını değerli ziyaretçilerimizin beğenisine sunacağız. Zirve ziyaretçileri çalışan demo üzerinden bu ürünü görebilecekler” dedi. 

Akıllı sensörlerin Endüstri 4.0 uygulamalarında büyük bir öneme sahip olduğunu kaydeden Uçar, “Biz de sergileyeceğimiz ürünlerle ziyaretçilerimize bu alanda yaptığımız çalışmaları gösterme fırsatı bulacağız. Bunlara ek olarak, müşterilerimizin enerji maliyetlerini düşürmek için silindirlerin egzoz havasını yeniden kullanabileceği konseptler üzerinde çalışıyoruz. Bu konu hakkında da sergileyeceğimiz çözümlerimiz ile ziyaretçilerimizi bilgilendireceğiz” dedi.

OTOMASYON SÜREÇLERİNİN HER ALANINDA

Pnömatikte dünya lideri konumunda bulunan SMC, 12 bini temel toplamda 700 binin üzerinde ürün çeşitliliği ile SMC, hava şartlandırıcılarından enstrümantasyona, valflerden iş elemanlarına kısaca otomasyon proseslerinin her adımında çözümler sunuyor.

1959 yılında Tokyo Japonya'da, Sinterlenmiş Metal Filtreler ve filtrasyon sistemleri üreticisi olarak kurulmuş olan SMC, pnömatiğin temellerinden karmaşık otomasyon çözümlerine doğru gelişirken, küresel pazarda yüzde 30 ve Japonya pazarında yüzde 60 oranında pazar payına sahip olmuş. Merkezi Tokyo'da bulunan SMC, 83 ülkedeki 500 satış ofisiyle 5 kıtada otomasyon çözümleri sunuyor. 8 bin 300 mühendisten oluşan satış ekibiyle müşterileri ile sürekli olarak yakın temas içinde bulunuyor. SMC sadece küresel ve eşsiz bir tedarikçi olarak değil inovasyonla da kendini gösteriyor. Son üç yıldır Forbes dünyanın en inovatif firmalar listesine SMC'yi dahil ediyor.

SMC'nin dünya genelindeki 36 üretim tesisi ve küresel ağı, yüksek kaliteli inovatif ürünlerin, dünyanın her yerinden sürekli olarak temin edilebilmesini sağlıyor.