Bursa Gökdere Rotary Kulübü’nün Bursa Heybeli Otel’de 18-20 Ocak 2019 tarihlerinde düzenlediği RYLA Semineri, Fanuc ve Yaskawa’nın ana sponsorluğunda gerçekleştirildi. 

Gökdere Rotary Kulübü 2018-2019 Hizmet Dönemi Başkanı ve SİFF Elektromekanik Satış Direktörü Özgür Yıldız, “Kulübümüzün üyelerinin birçoğu endüstriyel işler yapıyor, sanayide çalışıyor. Bu nedenle RYLA’nın temasını robotik teknolojiler olarak belirledik.” dedi.

Yıldız, ST Endüstri Medya’ya hem etkinlik hem de kulübün faaliyetleri ile ilgili bilgiler paylaştı.

Gökdere Rotary Kulübü’nün düzenlediği RYLA Semineri ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

Biz Rotary Kulüpleri olarak bölgemizde yılda 4-5 defa olmak üzere RYLA (Rotary Yarının Liderlerini Arıyor) seminerleri düzenliyoruz. Her yıl farklı kulüplerin düzenlediği semineri, bu yıl biz Gökdere Rotary Kulübü olarak düzenledik. RYLA’nın teması, “Geleceğin Teknolojileri ve Geleceğin Liderleri”. Geleceğin liderlerini özenle seçerek seminere çağırdık. Etkinlikte Fanuc ve Yaskawa ana sponsor olarak yer alıyor. Genel amacımız, 18-28 yaş arası gençleri, geleceğin yöneticilerini ve mühendislerini burada bir araya getirerek keyifli bir seminer düzenlemek. Hem teknik hem de yönetim konularında onlara rehberlik etmek olacak.

Seminere kimler katılıyor? Katılımcılar Bursa haricinde hangi şehirlerden geliyor?

Eğer Rotary ile bağlantılı ise ve henüz Rotarian olacak yaşta değilse (30 yaşın altındaysa), Rotaraktör oluyorlar ve Rotaract Kulübü’nde görev alıyorlar. Etkinliğimizde Rotaraktörlerin yanı sıra Rotary Kulüplerinin bursiyerleri, Rotary kulüplerinde Rotarian olup firma sahibi olanların yönetici ve yönetici adayları ile mühendisler var. Seminerimize, Bursa’nın dışında Çanakkale, İzmir, Aydın, Denizli ve Manisa’dan Rotary Kulüplerinin gönderdiği ve sponsor olduğu öğrenciler, bursiyerler, yöneticiler ve mühendisler katılıyor.

Gökdere Rotary Kulübü kaç yılında kuruldu? Kulübün amaçları ve hedefleri nelerdir?

Bursa’daki 17 Rotary Kulübünden biri olan Gökdere Rotary Kulübü, 2001 yılında kuruldu. Toplam 20 üyesi bulunuyor. Üyelerinin büyük bir kısmı sanayici. Bunun haricinde avukatlar, diş hekimleri ve mali müşavirler var. Kulübümüz toplum yararına etkinlikler düzenliyor. Özellikle ihtiyacı olan okulları, dernekleri, hastaları, hasta yakınlarını ve maddi durumu olmayan öğrencileri destekleyen projeler gerçekleştiriyor. Hem maddi olarak onlara destek veriyor hem de onların eğitimine ya da hastalığı var ise hastalığının giderilmesi süresince rehabilite edilmesini sağlayacak etkinliklerde katkı sunuyor. Genel olarak sosyal sorumluluk çalışmaları hayata geçiriyor ve ihtiyacın giderilemediği yerlere yönelik projeler düzenliyoruz.

Gökdere Rotary Kulübü’nün hayata geçirdiği projelerden bahsedebilir misiniz?

2018 dönemi Temmuz ayından itibaren başladı. Temmuz ayından beri özellikle Rotary 2440. Bölgenin temalarından biri “Köyümüze Rotary” geldi. Buradaki köylerden Mardin ilinin Nusaybin ilçesine bağlı Gırnavas köyüne ulaştık. Köyde maddi imkanı olmayan yaklaşık 250 öğrencinin kırtasiye ve eğitim masraflarının karşılanmasına yönelik bir yardım kampanyası düzenledik. Ayrıca kışlık ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla bir çalışma yaptık. Bunun yanı sıra Bursa’da Uludağ Onkoloji Dayanışma Derneği’nin (ONKODAY) 15 yıldan beri partneriyiz. Bu partnerlik kapsamında, her yıl düzenli olarak özellikle eğitim yılının başlangıcında, ONKODAY’dan destek alan kanser hastası olan gençlerin eğitimlerini karşılamak üzere büyük bir yardım kampanyası gerçekleştiriyoruz. Bu yıl bunun dışında Her yıl farklı bir temayla gerçekleştirdiğimiz Türk Sanat Müziği konserimiz ile ONKODAY’ın Bursa’daki konuk evinin dekorasyon işlerini yapacağız. Yaklaşık 12 kişilik villalardan oluşan konuk evinde, tedavi olmak amacıyla Bursa’ya gelen ve maddi imkanı olmayan kişilerin konaklama ve bütün tedavi masrafları karşılanıyor. Ayrıca Toplum Birliği okullarımız var. Oradaki maddi durumu olmayan öğrencilere yardımlar yapıyoruz. Bir rehabilitasyon derneğindeki çocuklara yılbaşı kutlaması düzenledik. Haftalık ya da iki haftada bir olmak üzere yaptığımız etkinlik ve faaliyetler ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Diğer Rotary Kulüpleri ile ortaklaşa düzenlediğimiz organizasyonlar ve Rotaract Kulübü ile yaptığımız projelerimiz var.