Türkiye'nin en büyük özel demiryolu vagon üreticisi olan Gök Yapı A.Ş., yeni yatırımında robotik ve ileri imalat teknolojisi hatları için INTECRO Robotics'i tercih etti.

YERLİ ROBOTİK HATLAR VE YERLİ TEKNOLOJİLER İLE ÜRETİLECEK

Firmanın, Sivas'ın yatırım ve üretim üssü olarak nitelendirilen Demirağ Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nde konumlanacak yeni fabrikasında üreteceği vagonların kritik bileşeni olan bojilerin, robotik ve ileri imalat teknolojisi hatlarının kurulumu ve devreye alınmasını INTECRO Robotics üstlenecek. 

Böylece vagon bileşenleri tamamen yerli robotik hatlarla, yerli teknolojiler ile üretilecek.

Gök Yapı ve INTECRO arasında imzalanan anlaşmanın ardından görüşlerini paylaşan INTECRO CEO'su Ali Şen, "Anlaşmanın taraflara, demiryolu camiasına ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim" dedi.

BİN KİŞİLİK İSTİHDAM HEDEFLENİYOR

Yaklaşık 300 milyon TL yatırım ile hayata geçirilen, bin kişinin istihdamının hedeflendiği ve Türkiye'nin en büyük yük vagonu fabrikalarından biri olacak tesis, 100 dönüm arazi üzerine kurulacak.

Türkiye'ye üretim, istihdam açısından büyük katkılar sağlayacak tesisin, Avrupa'ya vagon ihracatı gerçekleştirecek sektörün en önemli tesislerinden biri olması bekleniyor. (Büyük Sivas-Intecro Robotics)