Optimak STU kurulduğu günden bugüne kadar, sanayi ve endüstrinin birçok alanında iş görme kabiliyet ve kapasitesine sahip olmasına rağmen, tek bir konuda uzmanlaşarak, bu konuda hızlı, verimli ve yüksek kaliteli işler üretmeyi hedeflemiştir.

Sanayicilerin üretim, ambalaj ve iç taşıma maliyetlerini sürdürülebilir bir biçimde minimuma düşürmek, ürün ve hizmet kalitesini maksimuma yükseltmek için gerekli olan süreçleri tespit etmek, bu süreçler sonucunda optimum maliyetlerle çözüm bulmak ve bulduğu çözümü uygulayarak sanayicilerimize destek olmak için faaliyet sürdürmektedir.

Optimak STU geçmişte edindiği tecrübelerin üzerine gelecekteki öngörülerini de ekleyerek tüm teknolojik, ergonomik imkanları kullanmak ve hizmet verdiği firmaları güncel sorunlarını çözdükten sonra geleceğe hazırlamak anlayışı ile yola çıkmış, bu şekilde yoluna devam eden bir markadır. 

PALET BOZMA SİSTEMLERİNİN AVANTAJLARI

Paletleme sisteminin tersi olan palet bozma sistemleri, ürünlerin bir paletten otomatik bir şekilde çıkarılması işlemidir. Palet bozma sistemleri genellikle üretim tesislerine (boş şişe veya kavanozlar gibi) hammaddelerin işlenmesi söz konusu olduğunda, malzemeleri hızlı bir şekilde boşaltmak için sisteme entegre edilmektedir. 

Palet bozma, ahşap veya plastik paletler üzerinde toplu olarak ürünleri almak ve her bir katı (her seferinde bir kat) üretim alanına taşımak için bir toplama konveyörüne aktarmak üzere tasarlanmıştır. Bu makinalar müşterinin palet boyutuna uyacak şekilde özel olarak üretilebilmektedir.

Palet boşaltma sistemleri, ürünleri paletlerden boşaltmanın ekonomik ve verimli bir yoludur. Palet bozma sistemleri cam şişe, pet şişe, shrink ambalajlı paket, kasa, torba, çuval, kutu, kova, karton tepsilerle gelen ürünler de dahil olmak üzere bir palete istiflenmiş her türlü ürünü boşaltabilmektedir.

İnsanın yetişemeyeceği hızlarda paletten çıkarma yeteneğine sahip olan palet bozma sistemleri, insan kasının kaldırabileceğinden çok daha büyük ve daha ağır yükleri kaldırabilmekte ve bunu yavaşlamadan, hatasız olarak yapabilmektedir.

Paletleme ve palet bozma sistemleri şekil, kütle ve yüzey karakteristiklerine göre değişen farklı paket birimlerine ve yük taşıyıcılarına en uygun şekilde uyarlanarak tasarlanmaktadır. Yüksek hacimli depo paletleme ve palet bozma işlemlerinde, ekonomik verimlilik, yüksek performans, azalan hatalar ve azalan işçilik maliyetleri nedeniyle palet bozma sistemleri tercih sebebi olmuştur. 

Uygulamalar kaliteli bileşenler kullanılarak kolay kullanım, güvenilir performans, kompakt bir tasarım ile sürdürülebilir şekilde optimize edilerek mekanik ve kontrol teknolojisi düşünülerek tasarlanmıştır. 

Bilgi birikimi ve dünya çapında uzmanlığıyla Optimak STU, konveyör ile taşıma sistemleri, robotik otomasyon uygulamaları, paletleme teknolojileri ve hat sonu uygulama alanlarında “çözüm uzmanı”dır.