Fiyat uygunluğu, kullanıcı dostu olması ve kafessiz kullanımı gibi özellikleriyle öne çıkan ve insanla iş birliğine dayalı sistemi ile ‘Cobot’a talep artışı sürmekte. Dünyanın bir numarası ve endüstriyel robotu yeniden keşfeden Universal Robots, 2016 senesine göre yüzde 72 büyüyerek 170 milyon dolar ciro yaptı.
Dünyanın bir numarası, Universal Robots olarak iş birliğine odaklı "Cobot" ve endüstriyel robotiği (Cobot ve Kolaboratif robots) ile sektörde hızla yatırımlarına devam ediyor. Özellikle kolay programlama, kullanıcı dostu, ücretsiz online eğitim ve esnek konumlandırma özellikleri ile talep artışında haklı yere sahip bulunuyor. 
 

"GÜÇLÜ BİR GİRİŞ İLE TÜRKİYE VE BÖLGE PAZARINDAYIZ" 

Universal Robots'un Türkiye Satış Geliştirme Yöneticisi Özgür Gök, “Danimarka'da bulunan firmamız ile Almanya, Fransa, İtalya, İspanya Amerika Birleşik Devletleri, Çek Cumhuriyeti, Çin, Hindistan, Tayvan Japonya, Güney Kore, Meksika ve Singapur'daki bölgesel ofislerle birlikte dünya çapında yaklaşık +400 partnerlik güçlü dağıtım ağımızla faaliyet göstermekteyiz. 2017 yılının son aylarında bölgesel etkinliğimizi güçlendirmeyi amaçladığımız Türkiye ve bölge pazarına da güçlü bir giriş yapmış bulunuyoruz” ifadelerini kullandı. 

“2018 YILINDA HEDEF YÜZDE 100 BÜYÜME”

Sözlerine şöyle devam eden Gök: “2017 senesinde yakaladığımız büyümeyi, 2018 yılında da sürdüreceğimize inancımız tamdır. 2018 yılında, iş birliğine dayalı robot pazarındaki artışla birlikte,  pazardaki lider konumumuzu sürdürürken aynı zamanda yüzde 100 büyümeyi de hedeflemekteyiz. Bunun dışında, bölgesel satış ağımızı artırmayı ve teknik destek hizmetlerimizi de geliştirmek hedeflerimiz arasında yer almakta. 2018 senesinde odaklanmayı planladığımız diğer konular ise; dünya çapında 20 bin kullanıcıya sahip olan Universal Robots ağını genişletmek, çalışanlarımız ve iş ortaklarımızın hedeflerine ulaşmaları için onlara sağladığımız desteği ve eğitim fırsatlarını daha da geliştirmek şeklinde olacaktır.