FANUC, bir önceki nesil CR-35iA modelinin başarısını geliştirerek CR-35iB işbirlikçi robotunu geliştirerek üretti ve kullanıcıların beğenisine sundu.

Yeni model, pek çok fabrikanın ortak sorunlarından olan zemin yüzeyi bozukluğunu dengelemek adına gerekli olan tesviye plakasının ayar vidasıyla zemine sabitleme ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Böylece daha hızlı ve kolay bir kuruluma imkan veriyor.

MOBİLİTEYİ ARTIRIYOR: YÜZDE 62 DAHA HAFİF

FANUC CR-35iB modeli, yüzde 62 daha hafif olması sayesinde hareketli raylar ve taşınabilir robotlar üzerinde kullanım için uygunluk sunuyor. Robot ağırlığındaki bu azalma ise büyük ölçüde kaidenin kaldırılması ve yumuşak kolaboratif robot kapağı sayesinde yapılıyor.

İhtiyaç duyulduğu takdirde kolayca kaldırılabilen ve üretim tesinin farklı alanlarına taşınabilen model, kanıtlanmış sensör teknolojisini baz alan ultra güvenli sistemiyle temas anında duruyor. Kullanıcılar aynı zamanda pozisyon ve hızı izleyen bir güvenlik sistemi olan kesin olarak kanıtlanmış FANUC DCS (Çift Kontrollü Güvenlik) teknolojisiyle de verimi artırıyor.

BEYAZ ET SEKTÖRÜNE ROBOT ENTEGRE EDEN İLK ŞİRKET BEYAZ ET SEKTÖRÜNE ROBOT ENTEGRE EDEN İLK ŞİRKET

ROBOTUN TAŞIMA KAPASİTESİ 35 KG

Daha fazla esneklik ve ustalık sağlamanın yanında geniş bir hareket alanı bulunan yeni cobot, 1,831 mm erişim mesafesiyle 750 mm/s hızda hareket ediyor. ±0.03 mm tekrarlanabilirlik sunan robot; otomotiv montaj hatları, ambalajlama, malzeme taşıma ve makina desteği dahil olmak üzere çeşitli uygulamalarda kullanılıyor.

Operatörler ile yakın etkileşim gereksinimi olan ağır taşıma kapasiteli tüm görevlerde de faydalanılabilen model, genişletilmiş hareket alanını en verimli şekilde kullanıyor. Cobotun taşıma kapasitesi ise 35 kg. 

Bir önceki nesil modelin sunduğu tüm avantajları muhafaza eden CR-35iB, kaza sonucu hasar oluşması halinde kablo tesisatının kol içerisinden geçmesi sayesinde onarımı daha kolay hale getiriyor ve işlerin kesintiye uğramasını azaltıyor.