Fanuc Teknik Müdürü Murat Kısa 2019 yılında geçmiş yıllarda olduğu gibi büyümeye devam etmeyi planladıklarını belirterek, bu doğrultuda gerekli stratejileri yaparak doğru alanlar için planlamalarını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kısa, “Başta otomotiv ve yan sanayi olmak üzere birçok farklı alanda sistem partnerlerimiz ile birlikte müşterilerimize özel çözümler sunmaya devam ediyor olacağız. Hedefimizde ağırlıklı olarak spot/ark kaynak prosesleri, boya uygulamaları, kamera çözümleri ve kolaboratif robot projeleri yer almaktadır.” dedi.

ÜRETİM MODELLERİNE GÖRE PROGRAMLAMA DEĞİŞİYOR

Son dönemde ürün gruplarında yaşanan teknolojik gelişmelerle de ilgili konuşan Kısa, 3D entegre kamera teknolojilerindeki gelişmeleri şöyle özetledi: “Kamera teknolojileriyle birlikte robotlar yavaş yavaş kendi kendini programlayabilen bir yapıya dönüşüyor. Offline ortamda parçaları robota tanıtıp, gerçek ortamda robotun kamera aracılığı ile otomatik program oluşturmasını sağlayabiliyorsunuz. Bu teknoloji müşterilerimizin masasında oturarak değişen üretim modellerine göre programlamayı değiştirmesine olanak sağlıyor.”

Boya uygulaması alanında da yeni robot modellerini müşterilerine sunmaya başladıklarını ifade eden Kısa, “Entegre boya prosesi sistemlerimizle, müşterilerimize direkt olarak talep ettikleri sistemlere yönelik çözümler sunabiliyoruz.” şeklinde konuştu.