FANUCankastre üreticisi  Silverline ile olan iş birliği çerçevesinde robot adedini 17'ye çıkarırken, üretimdeki kapasitesini yüzde 20'ye yükseltti. 

ÜRETİMDE YÜZDE 25'LİK VERİM ARTIŞI, HAM MADDEDE TASARRUF SAĞLIYOR

Yıllık 2,4 milyon adetlik üretim hacmiyle Avrupa’nın ilk 5, dünyanın ilk 10 ankastre üreticisi arasında bulunan firmanın üretimine olan katkısını artırmaya devam eden FANUC'un robotları kimyasal yapıştırmadan preslemeye, sac bükümden paletlemeye kadar birçok proseste görev alıyor. Markanın robotları, üretimde yüzde 25’e varan verim artışı sağlarken ham madde kullanımında da tasarrufun önünü açıyor.

Firmanın üretim sürecine son olarak 2021 senesinde CRX iş birlikçi robotlarını da entegre eden marka, böylece üretim tesisindeki verime ve esnekliğe katkıda bulunuyor.

"KÜRESEL ÜRETİCİLİĞE GİDEN KAPININ ANAHTARINI VERİYORUZ"

Silverline ile olan iş birlikleri hakkında görüşlerini paylaşan FANUC Genel Müdür Teoman Alper Yiğit, 2015 yılında 2 robotla başladıkları iş birliğindeki robot adedinin bugün 17'ye ulaştığına dikkat çekti. Sayının gelecek dönemde daha fazla artacağına inandığını belirten Yiğit, "Robot sayılarımızla beraber Silverline’ın küresel marka yolculuğundaki hızını da artıracağız." dedi.

Geliştirdikleri fabrika otomasyon sistemleri ve robot teknolojileriyle üretimdeki robot adetlerini gün geçtikçe arttıklarını söyleyen Alper Yiğit, robotlarıyla üreticilerin, fabrikalarında talep ettiği otomasyon dönüşümlerini gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

KANTEC, AMERİKA’DA TAVUK KELEBEĞİ TANITTI KANTEC, AMERİKA’DA TAVUK KELEBEĞİ TANITTI

Robotlarının sektör ya da kapasite fark etmeksizin üretim süreçlerinde verim artışına imkan tanıdığını yanı sıra ham madde kullanımında da tasarrufun önünü açtığını vurgulayan Yiğit, "Tüm bu avantajların bir araya gelmesiyle de robotlarımızla üreticilere yerelden ulusala, ulusaldan küresel üreticiliğe giden kapının anahtarını veriyoruz. Bunun en güzel örneklerinden biri de Silverline'dır." şeklinde konuştu.

"FANUC İLE ÇALIŞMAKTAN SON DERECE MEMNUNUZ"

GM Teknik Cam Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Murat Koç, markanın robotlarıyla sağladıkları üretim verimliliğine işaret ederek iş birliklerini şöyle anlattı:

"2015'te özel yapıştırma otomasyon projesiyle başlayan FANUC iş birliğimiz bugün; kimyasal yapıştırma, sac büküm, kaynak, paletleme, ürün transferi ve pres besleme olmak üzere 17 robotla sürüyor. Bu robotlarla üretim kapasitemizin yüzde 20’sini gerçekleştiriyoruz.Üretim proseslerimizdeki sürekli gelişim stratejimiz ve teknolojik yenilenmemize katkı sağlayan FANUC ile çalışmaktan oldukça memnunuz." ifadelerini kullandı.

"ÜRETİMİMİZE, ESNEKLİK VE VERİM KAZANDIRIYOR"

İş birlikleriyle yeni teknolojileri üretimlerine entegre ettiklerini aktaran Koç, markanın geliştirdiği güncel teknolojilerin üretimlerine esneklik ve verim kazandırdığının altını çizdi.

Son olarak 2021'de devreye aldıkları CRX iş birlikçi robotun bunun en güncel örneği olduğunu bildiren Koç, "Bütün bu pozitif yanlarıyla fabrikamızın endüstriyel dönüşümü, teknoloji ve üretim kapasitemizin geliştirilmesi, nitelikli iş gücümüzün yetiştirilmesi, esnekliğimizin artırılması konusunda iş birlikçi robotların üretim proseslerinde kullanılması konusunda iş birliğimizin güçlenerek devam edeceğine inanıyorum." dedi.

GM Teknik Cam Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Koç, güvenilir bir ortak olarak gördükleri; ürünleri için yüksek kalite, çözüm odaklı profesyonel uygulama, global servis ve yedek parça sunan FANUC ile çalışmayı sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.