Yalnızca fabrika otomasyon ürünlerine yönelik bir tedarikçi olmayıp, 30 yılı aşkın süredir kendi fabrikalarını da otomatikleştirip robotikleştiren FANUC, robotizasyonu önce kendi fabrikalarından başlıyor.

FANUC GENEL MÜDÜRÜ YİĞİT, BEYAZ EŞYA SANAYİ HEDEFLERİNE İLİŞKİN KONUŞTU FANUC GENEL MÜDÜRÜ YİĞİT, BEYAZ EŞYA SANAYİ HEDEFLERİNE İLİŞKİN KONUŞTU

FANUC Europe Başkanı ve CEO'su Shinichi Tanzawa “Bugün, kendi fabrikalarımızda 4 bini aşkın robot kullanıyoruz. Bu robotlar 7/24 çalışmakta ve çeşitli görevleri tamamlamakta." dedi.

"IOT İLE YÜKSEK VERİMLİLİĞE ULAŞMAK KOLAYLAŞIYOR"

Akıllı fabrikasında robot üreten robotlar ve IIoT (Endüstriyel Nesnelerin İnterneti) çözümlerinin oluşturabileceği etkileyici tasarrufların tedarikçisi olan firma, ürünlerinin kapasitesini ve faydasını fabrika ortamında kanıtlayarak ürün geliştirme süreciyle harmanlıyor ve iyileştirmeler gerçekleştiriyor.

Shinichi Tanzawa, "Üretiminin bir parçası olarak tamamen kendi robotlarını kullanan örnek tedarikçilerden biriyiz" açıklamasında bulundu ve böylece yüksek verimlilik ve tasarrufa ulaştıklarını vurguladı.

Müşterilerin üretim verilerini etkili olarak kullanmalarına yardımcı olmak amacıyla FIELD sistemi adı verilen bir Endüstriyel IoT platformu ve bununla ilişkili birçok IoT yazılım uygulaması geliştirdiklerini aktaran Tanzawa, sağlanan kazanımlardan bahsetti.

FIELD sisteminin firmalarının yanı sıra üçüncü taraf uygulama geliştiricilerin ve müşterilerin de özgün üretim gereksinimlerine yönelik yazılım çözümleri geliştirmek için IoT platformlarınıkullanabileceği anlamına geldiğini belirten Tanzawa, "İmalat sürecinde IoT çözümleri kullanmanın hızlı bir şekilde daha yüksek üretim verimliliği ile sonuçlandığını deneyimlerimizden biliyoruz. Halihazırda bu avantajları müşterilerimize açıklama ve kanıtlama sürecindeyiz." diye konuştu.

"ETKİLEYİCİ TASARRUFLAR SAĞLAYACAKLARINA İNANIYORUZ"

Shinichi Tanzawa, üretim tesislerini yaklaşık 20 sene önce akıllı hale getirmeye başladıklarını söyleyerek, NTT, Fujitsu ve belirli yazılım geliştirme firmaları ile FIELD sistemi ile ilgili olarak iş birliği anlaşmalarının olduğunu; ayrıca geniş bir makina ve robot yelpazesinin sisteme bağlanarak bundan fayda sağladığını dile getirdi.

Söz konusu inovatif sistem sayesinde büyük kazanç elde ederek karlılık ve yüksek ürün kalitesi gibi önemli kazanımlar sağladıklarının altını çizen Tanzawa, IoT platformları ve diğer IoT ürünlerinin müşterilerinin üretim sahalarında uygulama sürecinde olduğunu ve buradan gelen çıktılar doğrultusunda faydalarını somut verilerle kanıtlayabileceklerini söyledi.

Tanzawa, "Bu projelerden edindiğimiz deneyim, ileriye dönük ürün satışlarımızı artırmamıza yardımcı olacaktır. Başlangıçta birçok müşterinin yüksek yatırım maliyetlerinden korktuğunu görüyoruz, ancak nispeten kısa bir süre içerisinde etkileyici tasarruflar gerçekleştireceklerine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.