Robotik sektörünün geleceğine yönelik gençlerin yetiştirilmesine önem veren ve bu kapsamda eğitim vererek teşvik eden FANUC, son olarak IEEE TRSB RAS (IEEE Turkey Student Branches Robotics and Automation Society) iş birliğiyle FANUC ROBOGUIDE yarışmasını düzenledi. 

Yarışmanın kazananları hem firmanın hem de IEEE'nin sosyal medya hesaplarından duyuruldu.

HEM EĞİTİM ALMA HEM DE YARIŞMA İMKANI BULDULAR

Öğrencilerin, firmanın akıllı 3-D robot simülasyonunun kullanımına ve robot programlanmasına yönelik eğitim verilmesi ve bilgi becerilerin artırılmasını amaçlayan etkinlikte, FANUC Uzman Robot Uygulama Mühendisi Emre Bekler tarafından eğitim sunuldu.

Böylece öğrenciler eğitim süresi boyunca bilgi becerilerini artırma, ilgi duydukları alana yönelik yeni bilgiler öğrenme, keşfetme, deneyimleme ve eğlenme fırsatı buldular.

STAJ VE ROBOT EĞİTİMİ GİBİ ÖDÜLLER KAZANDILAR 

Eğitim ve yarışma olmak üzere 13-14-15 Mart 2021 tarihlerinde iki aşamada gerçekleştirilen etkinlikte, birinciliği Ömer Faruk Yavuz elde etti. 

Etkinlikte, ikincilik İzmir Katip Çelebi Üniversite Mekatronik Mühendisliği öğrencisi Ramazan Çoban ve üçüncülük ise Erciyes Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği öğrencisi Umut Sancar'ın oldu.

Yarışma kapsamında birinci olan öğrenci; FANUC'ta bir aylık staj imkanı, İleri seviye Roboguide eğitimi, FANUC Türkiye Merkezi'nde yapılacak 3 günlük Temel Seviye Robot Programlama Eğitimi ve Plastik Robotlu Promosyon Seti'nin sahibi olurken, ikinci ve üçüncü ise; ileri seviye Roboguide eğitimi, FANUC promosyon seti ve firmanın Türkiye Merkezine ziyaret ile ödüllendirildi.