Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri OEM İş Geliştirme Kıdemli Müdürü Tolga Bizel, 5G teknolojisiyle birlikte sağlanacak olan hız ve verimlilikle fabrikaların çağ atlamasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Mart ayındaki WIN Eurasia Fuarı’nda sergilenecek Türkiye sanayisinin 5G senaryoları, fuar öncesinde projenin çözüm ortağı firmalarının katıldığı imza töreninde Mitsubishi Electric’in ileri teknoloji robotu rol aldı. 

Törende gösterilen senaryo kapsamında MCS Grup tarafından tasarlanan “CodeMaster Endüstri 4.0 Uygulaması” 5G ağını kullanarak Mitsubishi Electric robotu, Schunk robot eli ve Siemens Minsphere bulut çözümü ile IIoT tabanlı olarak haberleşti. 

STRATEJİK KONUMA DİKKAT ÇEKTİ

Firma adına törene katılan Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri OEM İş Geliştirme Kıdemli Müdürü Tolga Bizel, verimi önemli oranda artıracak 5G teknolojisinin dijital dönüşüm çağındaki stratejik konumuna dikkat çekti.

Bizel, fabrikaların üretim sürecinde kilit önem taşıyan robotların sağladıkları hız ve kolaylıklarla günümüzde olağan bir iş gücü haline geldiğine de vurgu yaptı.

“İVME KAZANACAK”

Firmalarının Sanayi 4.0’a yanıtı olan dijital fabrika konsepti e-F@ctory ile tasarlanan akıllı fabrikalarda robotlar dahil tüm yeni nesil ürünlerin internet üzerinden haberleşebildiğini belirten Bizel, haberleşmenin 5G ile ivme kazanacağını söyledi.

Bizel, 5G teknolojisiyle birlikte sağlanacak olan hız ve verimlilik ile fabrikaların çağ atlamasının kaçınılmaz olduğunu sözlerine ekledi.