Erkul Kozmetik, Fanuc robotlarıyla üretim süreçlerinde esneklik, operasyonlarında verimlilik kazandı.

Erkul Kozmetik Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Erkul, Fanuc robotlarını neden tercih ettiklerini şu şekilde açıkladı: “Üretimde ihtiyacımız olan ürün çeşitliliği ve bu ürünlerin ortak bir platformda farklı ekipmanlara ihtiyaç duymadan birbirleriyle haberleşebiliyor olması. Daha da önemlisi öncelikli sebep, satış sonrasında partnerlik anlayışıyla verilen destek. Özellikle üretim ihtiyaçlarımızı karşılamak için tasarladığımız makinalarda kullanılan Fanuc robotların, gerektiğinde farklı proseslerde de kullanılabilmesi zaman ve maliyet açısından büyük avantaj sağlıyor.”

YÜZDE 70 ENERJİ TASARRUFU SAĞLADI

Firmanın Teknik Müdürü Yavuz Zorlular ise, Fanuc’un ürün çeşitliliği ve farklı çözüm seçenekleriyle, üretimdeki birçok ihtiyaçlarını tek bir noktadan karşılamalarına destek sunduğunu belirterek, “Endüstri 4.0 çözümleriyle, ürünlere uzaktan erişim ile üretimimizde ciddi bir esneklik sağladık. Yüzde 70’e kadar enerji tasarrufu yapabiliyoruz. Programlanabilir robotlarla üretim bantlarımızda hızlı ve kolay operasyonlar gerçekleştirebiliyoruz. Bu robotları çok seri bir şekilde farklı görevlere atayabiliyor ve sorunsuz olarak çalışmalarını sağlayabiliyoruz.” şeklinde konuştu. 

Üretim süreçlerinde büyük esneklik sağladıklarını belirten Zorlular, güvenilirliği sayesinde operasyonlarında en yüksek verimliliği yakaladıklarını dile getirdi.   

Zorlular, sözlerini şöyle tamamladı: “Üretim tesislerinde 360 derece çözüm sunabilen Fanuc ile üretimden kaynaklanan sorunları unutup ürün geliştirmeye, daha zor ve daha gelişmiş tasarımlar yapmaya, müşterilerimize daha iyisini sunabilmek için çalışmaya odaklanabiliyoruz.”

Erkul Kozmetik, 35 yıldır devam eden yolculuğunda günümüzde Goldenrose markasıyla bugün 5 kıtada 90’dan fazla ülkeye ihracat yapıyor.