Epson Robot tarafından 1 Eylül – 15 Aralık 2018 tarihleri arasında düzenlenen EMEA bölgesindeki üniversiteler, yüksek eğitim enstitüleri ve araştırma kurumlarındaki akademisyenlerin ve bir akademisyenin rehberliğindeki öğrencilerin katılımına açık olan proje yarışması sonuçlandı.

YARIŞMAYI İNOVATİF PROJELER SUNAN ÜLKELER KAZANDI

Epson Robot’un Türkiye temsilcisi Günmak A.Ş. tarafından “Gelecek Robotikleşiyor, Projen Kazandırıyor” sloganı ile Türkiye’de duyurulan yarışmaya Türkiye’den de katılım vardı.  

EPSON T Serisi Robotlar’ın en yenilikçi kullanımını amaçlayan yarışmada, İrlanda, Almanya, İtalya, Macaristan ve Birleşik Krallık’tan katılan üniversiteler sundukları inovatif projeleriyle ödüle layık görüldü.

İnovasyon, eğitim, beceri geliştirme, sürdürülebilirlik ve benzersiz robot kullanımı kriterleri baz alınarak, politika, sanayi ve akademi alanında çalışan uzman bir jüri tarafından değerlendirilen başvurular arasından; kobotikler, gıda bilimleri, yapay gerçeklik, tarım, derin öğrenme ve üretim konusundaki yenilikçi yöntemleri içeren projeler yarışmayı kazandı.

“BİRLİKTE ÜRETİP, BİRLİKTE DEĞER YARATACAĞIZ”

Firmadan, Türkiye’den yarışmaya katılan akademisyen, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra yüksek eğitim kurumlarına teşekkür edilirken yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi: “33 yıldır Türkiye’de endüstriyel alet ve makina sektörüne, konusunda uzman dünya markalarının teknolojik ürünlerini sunan ve bu ürünlerle Türk İmalat Sanayii’nin gelişimine katkı sağlamayı kendisine misyon edinmiş bir şirket olarak, gönülden isterdik ki kazanan projelerden biri de Türkiye’den olsa idi. Türkiye’deki otomasyon alanındaki gelişmeler, Türk İmalat Sanayii’ndeki robot kullanım adedinin her geçen yıla göre yükselmesini sağlamaktadır. Üniversiteler ve eğitim kurumlarımızdaki robotik alanına duyulan ilginin artması ve bu alanda gerçekleştirilen başarılı projeler ise bizlere daha birlikte yapılacak çok işimiz olduğunu hatırlatıyor. Bu sebeple, birlikte üretip, birlikte değer yaratacağımız, nice projelerde sizlerle buluşmayı temenni ediyoruz.”