İnsanlar nasıl daha iyi iş birliği yapabilir, nasıl birlikte daha verimli çalışabilir ve endüstriyel otomasyon ekosisteminde nasıl rekabetçi kalabilir? Bu yılki 2022 EPLAN Sanal Fuarı, bu soruların temeline iniyor.

ABB, Phoenix Contact ve Rittal'in ortak açılış konuşmaları, EPLAN ve Rockwell Automation'ın canlı konuşmaları, iyi uygulama örnekleri, ülkeye özgü web yayınları ve yazılım gösterileri ile pratik uygulamalara ve işlerin teknoloji tarafında mühendislik için neler olduğuna dair detaylı bir bakış açısı bizleri bekliyor olacak.

"MÜHENDİSLİKTE İŞ BİRLİĞİNE ODAKLANMASINDAN MEMNUNUZ"

Hangi trendler geleceğin mühendisliğini belirleyecek? EPLAN, müşterilerinin karşılabileceği zorluklara karşın kendi çözüm ve hizmetlerini nasıl konumlandırdı? Bu ve bunun gibi sorular çözüm sağlayıcısı Eplan tarafından pek çok zaman diliminde ve iki günlük bir süreçte cevaplanıyor olacak. Aralarında ABB, Beckhoff, Phoenix Contact ve Rockwell Automation'ın da bulunduğu bazı Eplan partnerleri de kendi konseptlerini ve iyi uygulamalarını katılımcılarla paylaşıyor olacak.

EPLAN Genel Müdürü Haluk Menderes konuyla ilgili olarak "Bu yılki EPLAN Sanal Fuar'ının tamamen mühendislikte iş birliğine odaklanıyor olmasından son derece memnunuz. EPLAN ve müşterileri arasında iş birliğinin yanında ekosistem içerisindeki paydaşların iş birliği en önemlisi ve bu nedenle bu iş birliğini uluslararası bir sahneye taşıyor olmaktan çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

FUAR PROGRAMI MÜHENDİSLİĞİN GÜNDEMİNİ BELİRLİYOR

Rockwell Automation Dijital Ortak Programı sorumlusu Timothy J. McCain, küresel bir oyuncunun bakış açısından endüstriyel otomasyon ekosistemine ilişkin pratik bilgiler sunacak Phoenix Contact. Endüstriyel Kabin Çözümlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr Andreas Schreiber, standartlaştırılmış, AML tabanlı iş akışlarının “Akıllı Mühendislik ve Üretim”deki potansiyelini sunuyor olacak.

ABB'nin ortak açılış konuşması ise EPLAN ve ABB e-Configure kullanımı üzerinden elektrik mühendisliğine odaklanacak. Konuya ilgi duyanlar, ABB Global Veri Merkezi Segment Yöneticisi Aleksandar Grbic tarafından gerçekleştirilecek sunumda sadece birkaç tıklamayla yapılandırmanın nasıl başlatıldığını görebilirler.

ABB ROBOTİK VE METTLER TOLEDO GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRİYOR ABB ROBOTİK VE METTLER TOLEDO GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRİYOR

İLHAM VERİCİ ENDÜSTRİ KONULARI, CANLI KONUŞMALAR 

Diğer EPLAN müşterileri de iyi uygulama örneklerini katılımcılarla paylaşacaklar: Nebraska, Omaha'daki Automation Drive Systems Başkanı Brenden Fritz, eView Free AR'deki artırılmış gerçeklik özelliklerini kullanarak katılımcıları dijital prototip oluşturmaya doğru bir yolculuğa çıkaracak. Böylelikle şirketinin kontrol panosu üretiminde potansiyelini nasıl değerlendirdiğini gösterecek.

BEB Solutions CEO'su Jens Brinkmann, EPLAN Harness proD kullanarak 3D kablola noktasında tamamen yeni yöntemleri paylaşacak. EPLAN Partner Network'e katılan diğer şirketler de sanal alanda kendi sunum alanlarına sahip olacaklar ve ayrıca sohbette soruları yanıtlamaya hazır olacaklar.

EPLAN, Avusturya, Portekiz, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan'ın yanı sıra Brezilya ve Kanada özelinde bu ülkelerin ulusal dillerinde canlı oturumlar düzenleyecek ve sohbette sorular için hazır olacak. Daha önceki yıllarda olduğu gibi, otomotiv, enerji, bina teknolojisi ve proses endüstrisi sektörlerinde ilham verici endüstri konuları da çok sayıda canlı konuşmaya eşlik edecek.

İLETİŞİM NE KADAR İYİYSE, PROJE DE O DENLİ BAŞARILI OLACAKTIR

İlk gün yazılım konularıyla ilgili yedi farklı canlı sunum olacak ve uzmanlar EPLAN Platformu'nun yenilikleri hakkında pratik bilgiler verecek.

Konferans programı aynı zamanda EPLAN Cloud'un sunduğu çeşitli fırsatlara göz atacak ve ayrıca panel inşası ve kontrol panosu üretiminde entegre değer zincirinin potansiyel verimlilik kazanımlarını inceleyecek. Gerçekleştirilecek canlı (görüntülü) sohbet ile katılımcılara sanal alanda ağ kurma imkanı sunulacak ve ödül çekilişiyle de eğlenceye yer olacak.

İlgi duyanlar firmanın web sitesinden sanal fuara ücretsiz kayıt yaptırabiliyor.