Endüstrinin önde gelen firmalarının sponsor olduğu, maddi ve manevi destek verdiği okulların robotik takımları yurt için ve yurt dışındaki yarışmalarda önemli başarılar elde ediyor.

GÜLTEPE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GRT 6415

Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi robot takımı GRT 6415, 6 haftalık robot yapım sürecinin ardından FIRST’ün düzenlemiş olduğu, FRC 2019 yarışmasının Destination: Deep Spaces sezonunda yarışmaya hak kazandı.

Toyotetsu’nun Gümüş Sponsor olarak, Yaskawa Türkiye’nin de maddi-manevi destek verdiği ekip, İstanbul Regional’da aldığı derece sonucunda ABD’de düzenlenen First Robotics Competition etkinliğine katılım sağladı.

ETİLER ANADOLU LİSESİ JETSON’S ROBOTICS 6435

Bosch Rexroth Türkiye’nin Resmi Sponsoru olduğu Etiler Anadolu Lisesi robotik takımı Jetson’s Robotics 6435, 2018 yılında Kanada’da gerçekleştirilen FRC’de Türkiye’yi temsil etti ve endüstriyel tasarım ödülüne layık görüldü.

Ekip, bu yılda ABD New York’ta düzenlenecek yarışmaya katılacak.

ÜSKÜDAR AMERİKAN LİSESİ TİGERS 7228

Pilz Türkiye’nin Üsküdar Amerikan Lisesi Robotik Kulübü Tigers 7228’e sponsorluğunda FIRST Robotics Competiton (FRC) İstanbul Regional Etkinliği’ni üçüncü olarak tamamladı. Ekip Görsellik Ödülü ödülünü alırken, takımın mentörlüğünü yapan Hasan Aydın ise En İyi Mentör ödülüne layık görüldü.

Firma, kulübe maddi ve teknik destek veriyor.

TUZLA ÖZEL OKUTAN ORTAOKULU ROBO GENIUS

YEO’nun sponsorluğunu üstlendiği Tuzla Özel Okutan Ortaokulu robotik takımı Robo Genius, ilk kez katıldığı First Lego League yarışmasını 6.’lıkla tamamladı. 

3M, FIRST Robotics Competition’ın (FRC) FRC İstanbul Regional organizasyonunda Türk takımlarının sponsoru olmasının yanı sıra dört liseye de mentörlük desteği sundu.