Schmersal grubu olarak 2018 yılına ait, SPS IPC Drives'da ilk defa bir Safety-to-Cloud çözümünü tanıttı. Schmersal'in SD arayüzüyle donattığı tüm güvenli şekilde k güvenlik sensörleri ve kapalı tutma ile güvenlik ışık bariyerleri, PSC1 ya da SD-Gateway güvenlik kumandası ayrıca Edge-Gateway Daten üzerinden istenen buluta aktarılabilmekte. Akıllı Güvenlik Çözümü ile tüm çevrimsel SD (Seri teşhis) arayüz sensör verileri buluta aktarılabilmekte. Böylelikle örnek olarak; devrem çevrimleri, sınır alanı ve mesafe uayrıları ile güvenliğin durumu hatta daha fazlası bulunmakta. Bulut içinde bu çevrimsel SD verilerinin bağlanması kullanıcıya kapsamlı teşhis olanakları sunar, bunlar arasında mesela  güvenliğin durumu, sınır alanı uyarıları, devre çevrimleri, mesafe uyarıları ve daha fazlası da vardır.
Bu teşhis bilgileri ile ekranda görüntülenebilir, tablet ya da cep telefonu gibi mobil cihazlar üzerinden açılabilme özelliğine vakıf olunur. Böylece üretim süreçlerinin kurulum yerinden bağımsız olarak kontrol edilmesine olanak sağlanır. Verilerin Dashboards üzerinden görüntülenebilmesi için ör. diyagram, tablo ya da grafik biçiminde sayısız faydalı işlevsellikler sunan geçerli bulut platformu Microsoft Azure kullanılmaktadır.

Proje yöneticisi Siegfried Rüttger, " Sistemden bağımsız ve mutlak üretici  olarak müşterilerimize çözümler sunmaktayız. Burada hangi Cloud'u kullanmak istediğinize siz karar verebilme imkanına sahip oluyorsunuz"diyor.