Intecro Robotics bünyesindeki teknoloji şirketi Intecro Healthcare & Lab Automation tarafından geliştirilen ve pazara sunulacak olan robotik temelli yerli ve milli biyomedikal cihazı invitRO, Covid-19 ve çeşitli enfeksiyonların tanı süreçleri başta olmak üzere birçok noktada çözüm sunacak.

HEDEF; SAĞLIK SİSTEMİNİN YÜKÜNÜ HAFİFLETMEK

Manuel olarak gerçekleştirilen basamaklar cihaz sayesinde otomatik hale getirilerek; hastalığın toplumda kontrolsüz yayılımının engellenmesi, sağlık sistemindeki yükün azaltılması, moleküler tanı sürecinde ortam koşullarının iyileştirilmesi, birim zamandaki tanı ve test kabiliyetinin arttırılması ve kontaminasyon risklerinin ortadan kaldırılması gibi ihtiyaçlara cevap verecek.

UZMANLIK GEREKTİRMİYOR, MEKAN BAĞIMSIZ TEST YAPILABİLİYOR  

Sahip olduğu kullanıcı dostu arayüzü sayesinde, ayrı bir uzmanlık gerektirmeden kolayca kullanılabilecek cihaz, test yapılacak numuneleri ve sarfları güvenli olarak sisteme yüklenmesini takiben el değmeden, özel laboratuvar şartlarına gerek duymadan günde binin üzerinde Covid-19 P/N testini gerçekleştirecek.

Sağlık çalışanlarını bulaş ve kontaminasyondan koruyacak cihaz, havalimanı, sağlık ocağı veya herhangi uzak bir yerde moleküler tanı uzmanı ve laboratuvar ihtiyacı olmadan PCR testi yapılmasına imkan verecek.