PAGDER, okul-sanayi iş birliği projesi kapsamında projenin STK’lar arasında ilk destekleyicisi olarak verdiği desteklere devam ediyor.  

Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER), İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Plastik Teknolojisi Bölümü’ne robot bağışı gerçekleştirerek teknolojik altyapısını güçlendirmeye devam etti.

Bağış törenine İKMİB Başkanı Adil Pelister, İSO Kurumsallaşma Meclis Çalışma Komitesi Başkanı Ömer Karadeniz, İKMİB Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Demir, İKMİB Plastik Komitesi Başkanı Mehmet Uysal ve SOCAR Türkiye eski CEO’su Kenan Yavuz katıldı.

Robot bağışının gerçekleştirilmesine Enelkon Otomasyon A.Ş. ve Hürmak Plastik A.Ş. firmaları da destek verdi.

“MEZUN OLANLARIN İŞLERİ HAZIR”

PAGDER Başkanı Selçuk Gülsün törende yaptığı konuşmada, robot bağışına katkı sağlayan firmalara ve kalıp bağışı yapan Ceylan Makine Kalıp’a teşekkür etti. 

Endüstri 4.0 sürecinde öğrencilerin otomasyon konusunda kendilerini geliştirmenin önemine değinen Gülsün, bağışları sürdüreceklerini ve okul mezuniyetinin sonrasında öğrencileri sektörde istihdam edeceklerini dile getirdi.  

1 MİLYON TL’LİK BAĞIŞ YAPMIŞTI

Öğrencilerin sektörde yoğun bir şekilde kullanmaya başlayacakları teknolojilereri mezuniyetlerinin öncesinde tanımalarını ve deneyimlemelerini hedefleyen PAGDER, bu kapsamda daha önce kırma makinası, kalıp, enjeksiyon makinaları, makina yağı ve ekstrüzyon hattı hibe etmişti.

Derneğin önceki yıllarda yaptığı makina ve ekipman bağışı toplam 1 milyon TL’den fazla değerini bulmuştu.