Ege Vitrifiye profesyonel ekibinin 5 ay gibi kısa bir sürede devreye aldığı yatırım, dünyanın vitrifiye üretiminde ulaştığı en modern teknolojiden oluşuyor. Firma yeni robot destekli üretim makinaları sayesinde elde edeceği yüzey kalitesi yüksek, homojen ürünleri ağırlıklı ihracat pazarları için üretmeyi hedefliyor. 

Ege Vitrifiye’nin toplam üretim kapasitesi 1.4 milyon adet /yıldır. Vitrifiye üretiminin yüzde 85’i yüksek basınçlı döküm, yüzde 15’i ise klasik yöntemlerle yapılmaktadır Şirkette 480 kadrolu işçi çalışmaktadır, satışların yüzde 68’i ihraç edilmektedir. Ege Vitrifiye, yerli üretim katkı payı yüzde 83 ile yerli üretim katkı endeksinde üst sıralarda yer almaktadır. Şirketin ürettiği ürünler birçok uluslararası tasarım ödülü almış bulunmaktadır. 

Son yıllarda hem iç piyasada hem de ihracatta atağa kalkan ve orta-üst segmentte büyüyen Ege Vitrifiye, Türkiye içinde 120 satış noktasına, ihracatta ise 72 farklı ülkede 110 müşteriye seramik sağlık gereçleri sağlıyor. Marka yüksek kalitede üretilen katma değerli ürünleriyle Türk markasını tüm dünyada temsil ediyor.