Eskişehir merkezli OYA (Otomatik Yönlendirmeli Araç - AGV) firması Modoya A.Ş., dünyaya OYA ihraç etmeye hazırlanıyor. ST Endüstri Radyo’ya konuk olan Modoya A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Özcan, önemli bilgiler paylaştı.

“GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR”

Türk teknolojisini dünyaya ihraç etmeyi amaçladıklarını kaydeden Özcan, bu konuda iki farklı çalışmalarının olduğunu belirterek, “Avrupa’dan bir partner firma arayışımız var. Biri İngiliz biri Belçika menşeli iki firmayla görüşmelerimiz devam ediyor. Partnerlerimiz aracılığıyla Avrupa’ya, dünyaya OYA ihraç etmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Özcan, Avrupa’da bir merkez daha kurarak, buradan Türk teknolojisinin donanım ihracatını hızlandırmak istediklerini kaydetti.

“2019 YAZINDA DEVREYE ALACAĞIZ”

Güneş, yağmur, toz gibi faktörlerden etkilenmeyen, açık alanda taşıma yapabilen OYA’ları 2019 yazında devreye almayı planladıklarını ifade eden Özcan, bu kapsamda denemeleri gerçekleştireceklerini ve ilk müşterilerinin hazır olduğunu söyledi. 

“KAMERA SİSTEMLERİ ÖNE ÇIKIYOR”

Tarım sektöründe OYA kullanımının artacağını dile getiren Özcan, kamera sistemlerinin önünün çok açık olduğunun altını çizdi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Sistemimiz, tesislerdeki ürünün kalitesini, rengini ve doğru ürün olup olmadığını ayrıştırarak OYA’nın üzerine bırakıyor. Elleçleme kısmında da kaliteli ürün almada kamerayı kullanıyoruz.” 

HATASIZ VE HIZLI KİTAP TESLİMATI

Ağırlıklı olarak otomotiv ve beyaz eşya sektörlerine yönelik çözümler sunduklarını belirten Modoya AŞ Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Özcan, bir e-ticaret sitesi için gerçekleştirdikleri proje ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “İnternetten kitap satışı yapan bir firma ürünlerimizi aldı. İnternetten sipariş veren müşterinin doldurduğu form sistemimize ulaşıyor. Firmanın deposunda çalışan 20 adet OYA’mızdan birine emir olarak geliyor. Müşterinin ne kadar siparişi varsa, rafa kadar gidip ilgili raftan kitabı alıp, kargo bölümüne kadar taşıyor. Üzerindeki emri kargo bölümündeki bilgisayara aktarıyor ve yazıcıdan adres çıkıyor. Hatasız ve hızlı bir şekilde işlem tamamlanıyor.”