Dans edenden, piyano çalana, robot pandadan Robot Einstein’e birbirinden çarpıcı teknoloji harikası robotlar, 10 Eylül 2021 tarihinde Çin'in başkenti Pekin’de başlayan "2021 Dünya Robot Konferansı ve Sergisi"nde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

İNSANLARLA FARKLI DİLLERDE İLETİŞİM KURABİLİYOR

2021 Dünya Robot Konferansı’nda görücüye çıkan 1,3 metre boyunda ve 63 kilogram ağırlığındaki "Panda You You", 2020 Dubai EXPO için özel olarak tasarlanan bir hizmet robotu olarak etkinliğin öne çıkan robotlarından birisi oldu. You You, geleneksel Çin kaligrafisinin yanı sıra resim ve Taiji yapabiliyor.

Yaklaşık 22 adet yüksek derecede hareket edebilen ekleme sahip You You, 1,3 metre boyunda ve yaklaşık 45 kg ağırlığında. Kolaylıkla kafasını kaldırabilen, çevirebilen, tokalaşabilen ve yürüyebilen robot dinamizmiyle de dikkat çekiyor.

Birçok dili doğru ve hızlı bir şekilde tanıyabilen robot, insanlarla farklı dillerde iletişim kurabiliyor. Akıllı robot, halihazırda ulaşım, hizmet, tıp ve bankacılık gibi birçok sektörde kullanılıyor.

BEYAZ ET SEKTÖRÜNE ROBOT ENTEGRE EDEN İLK ŞİRKET BEYAZ ET SEKTÖRÜNE ROBOT ENTEGRE EDEN İLK ŞİRKET

TURİZM SEKTÖRÜNDE DE KULLANILACAKLAR

Takım elbiseli “Einstein” izleyicilere canlı yayınla el sallıyor. “Robot Einstein”, sadece kaşlarını kaldırması, dudaklarını bükmesiyle değil, kabarık saçları, cildindeki lekeleri ve kabarık damarlarıyla da çok gerçekçi bir görüntüye sahip.

Biyonik robotlar, gelecekte istasyonlarda, havaalanlarında ve diğer birçok mekanda kullanılacak. Robotlar, insanlarla yakından iletişim kuracak, farklı alanlarda tanıtım ve tur hizmetleri sağlayabilecekler.