ÇANAKKALE (AA) - Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ (UEDAŞ) Ar-Ge mühendislerince tasarlanan su altı robotunun saha çalışması Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde yapıldı.

Enerji sektörünün önemli şirketlerinden birisi olan Limak Enerji Grubu bünyesinde yer alan UEDAŞ, kaliteli elektrik hizmetini vatandaşa kesintisiz olarak sunabilmek maksadıyla Ar-Ge çalışmalarını sürdürüyor.

UEDAŞ, hizmet bölgesinde bulunan Gökçeada, Bozcaada, Marmara, Avşa ve Ekinlik adalarında yaz mevsiminde turizmin de etkisiyle yükselen yoğun elektrik kullanımı sebebiyle meydana geebilecek şebeke sorunlarına karşı çözüm üretti. Adalara elektrik taşıyan su altı kablolarındaki olası arızalara karşı harekete geçen Ar-Ge ekibi, tasarladıkları robotla şebekenin durumunu kontrol edebilecek ve olası arızalara müdahale sürecini hızlandırabilecek.

Konuyla ilgili olarak UEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı da bahse konu olan su altı robotunun prototipinin testlerini Bozcaada açıklarında gereçkleştirdiklerini söyledi.

Bozcaada'daki test çalışmalarına Limak Enerji Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Yusuf Ziya Yüce veUEDAŞ Çanakkale İşletme Müdürü Tunç Özdemir ile Ar-Ge ekibi  de katılım gösterdi.