Dedem Mekatronik, global tedarik zincirlerine tedarikçi sürdürülebilir derecelendirmesi gerçekleştiren EcoVadis’ten Gümüş Ödül kazandı.

Firma, çevre standartları, sağlık ve güvenlik, insan kaynakları ve sürdürülebilir tedarik gibi çeşitli kurumsal sosyal sorumluluk öğelerine yüksek düzeyde uyum sağlaması dolayısıyla ödüle layık görüldü.

Dedem Mekatronik, platformda değerlendirmeye tabi tutulan dünyanın en sürdürülebilir şirketleri arasında en iyi yüzde 30’luk dilimde bulunuyor.

Firmadan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi: “Unilever’e ilgili kurumun denetimine bizi davet ettiği için teşekkür ederiz ve EcoVadis Silver derecesiyle ödüllendirildiğimizi bildirmekten heyecan duyarız.”

ECOVADİS, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK UYGULAMALARINI DEĞERLENDİRİYOR

Sosyal sorumluluk ve devamlılık alanlarında aktif olan firmalara yönelik çalışmalar yürüten uluslararası derecelendirme kuruluşu EcoVadis, tedarikçilerinin sürdürülebilirlik uygulamalarını takip edip değerlendirmeye alıyor.

Metodoloji açısından uluslararası kurumsal sosyal sorumluluk standartlarını baz alan EcoVadis, 2007 yılından beri global firmaların tedarik zincirlerinin sürdürülebilirliğini sağlamayı amaçlıyor.