İSTANBUL (AA) - Siemens mühendislerinin akıl hocaları olduğu Darüşşafaka öğrencileri, 40 ülkeden 15 bine yakın öğrencinin yarıştığı ABD’deki uluslararası robot yarışması FIRST Robotics Competition (FRC) dünya finallerinde adlarını tarihe altın harflerle kazıdı.

Siemens tarafından yapılan açıklama; desteklediği Darüşşafaka Robot Kulübü “Sultans of Türkiye”,'in, ülkemizin yüz akı olduğu ve  dünya finallerinde bu derecede ödül sahibi olan ilk Türk takımı durumunda olduğu bilgisine yer verildi.

Tenten adı verilen robot kurgusal zemindeki bir uzay gemisine nesne atabilme, disk yerleştirebilme ve belirli yükseklikteki platformlardan inme ve platformlara tırmanma gibi  çok çeşitli beceri kriterlerinin hepsini başarıyla tamamladı. 

Darüşşafaka Robot Kulübü, almış olduğu bu ödülle gelecek sene bölgesel yarışmalara girmeden doğrudan şampiyonaya katılmaya ve Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı’nın (NASA) desteğini almaya layik görüldü. Takımın, 2020 yılında Houstan’da  tekrar gerçekleştirilecek olan turnuvaya katılım bedeli ise NASA tarafından karşılanacak.

Görüşlerini paylaşan Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Hüseyin Gelis ise, Siemens ile  Darüşşafaka arasındaki güçlü  iş birliğinin temellerinin bundan tam 113 yıl önce atıldığını ve Robot Kulübü Sultans of Türkiye'nin kazandığı büyük ödülle  göğüslerini kabarttığını dile getirdi.