Dünyada otomotiv sektörünün sayılı şirketlerinden olan Continental, Universal Robots ile gerçekleştirdiği iş ortaklığı ile hassasiyet ve doğruluk getiren operasyonlarında verimlilik ve hız kazandı.

Almanya menşeli Continental, İspanya’da bulunan otomotiv fabrikasında PCB kart ve bileşenlerini taşımak ve kalite kontrol işlemlerini gerçekleştirmek amacıyla Universal Robots’un UR10 Cobot’larını tercih etti. 

UR10 ile manuel gerçekleştirdiği işleri yüzde 50 oranında azaltan Continental, kalıp değişimi süresini ise 40 dakikadan 20 dakikaya indirdi. 

CONTİNENTAL İSPANYA, COBOT ADEDİNİ ARTIRMAYI PLANLIYOR

Artan rekabet ortamında faaliyetleri yürütmenin zorluğundan bahseden firmanın İspanya’daki Fabrika Müdürü, verimliliklerini artırmanın önemine vurgu yaptı. 

Fabrika Müdürü, Universal Robots’un insan ile iş birliği içerisinde çalışan Cobot’larının özellikleriyle Continental’in Endüstri 4.0 konusundaki büyümesinde kilit bir görev üstlendiğini söyledi. 

İlk etapta iki adet UR 10 kullanan firma, bugün bu sayıyı altıya yükseltti ve üç Cobot’un da proje aşamasında olduğu bildirildi.