Geçmişten günümüze endüstriyel üretim alanlarındaki robot kullanımının hızla arttığını ve önümüzdeki dönemde de bu artış ivmelenerek devam edeceğini aktaran Leuze electronic Genel Müdürü Tolga Çorman,  “Şu anki üretim teknolojilerinde birbiriyle iç içe girmiş ve birlikte çalışan, çalışmak durumda olan üç ana unsur var; İnsan, Robot ve Otomasyon. Leuze electronic bu üç unsurun birlikte güvenli, verimli ve esnek çalışabilmesi için gerekli donanım-yazılım çözümlerini geliştiriyor ve bu alanlara hizmet edecek ürünler üretiyor. Bu anlamda çok geniş bir portföyde çözüm ve ürünler önerebiliyoruz” diyerek bunları hızlıca optik, mekanik ve elektro-mekanik güvenlik ürünleri, sensörler, kamera, barkod okuyucu ve mesafe sensörleri, safety PLC ve röleler, makina-insan arayüzleri ve kablo, konnektör gibi bağlantı elemanları ve aksesuarlar olarak açıkladı. 

“Endüstriyel üretim alanlarında iş güvenliği açısından özellikle tehlike ve risk içeren işlerde robotların kullanılması önemli ancak bu alanlarda kullanılan robotların kendileri de aynı ortamda çalışan işçiler için tehlike ve risk oluşturuyorlar” uyarısında bulunan Çorman, “Bu tehlike ve riskleri bertaraf edebilmek için Leuze electronic olarak makina emniyet danışmanlığı, risk analizi gibi hizmetler ile başlayıp uygun ürünlerin standartlara uygun bir şekilde kullanılması ve entegre edilmesine kadar olan süreçlerde müşterilerimize destek oluyor ve hizmet veriyoruz. Sanayide dijital dönüşümün hızlanması ile şüphesiz robotların kullanım alanları genişleyecek, daha esnek ve insandan bağımsız kendi kendine konfigüre olabilen robotlu üretim hatları ile AGV, insansız forklift gibi mobil robotların kullanımı da artacak ve yaygınlaşacaktır. Bu aşamada ise Endüstriyel Otomasyon, akıllı, esnek ve otonom sistemlerin gelişmesi ile yeni üretim altyapılarının oluşmasına yardımcı olacaktır. Endüstriyel Otomasyon alanında çok geniş bir ürün ve çözüm yelpazesine sahip olan şirketimizin vizyonu ise bu dijital dönüşüme öncülük eden en önemli teknoloji firmalarından biri olmaktır. Dijital dönüşüme odaklanmış araştırma ve geliştirme departmanlarımız, bu bakış açısı ile ürün ve çözüm geliştirmektedirler” dedi.  

ROBOT HÜCRESİ UYGULAMASI İLE ETKİLEŞİME GEÇECEK

Robot Yatırımları Zirvesi’nde hedefledikleri özel bir sektör olmadığını söyleyen Çorman, “Daha çok ziyaretçilerimiz ile etkileşimde olabileceğimiz ve bu esnada Leuze ve Pizzato ürün ve çözümlerimizi tanıtabileceğimiz bir uygulamayı devreye almak istedik.  Bu amaçla biri standart, diğeri kolaboratif robot  içeren, ziyaretçilerimiz ile cobot aracılığı ile etkileşimde olacak bir robot hücresi uygulaması, bu uygulamada önerdiğimiz çözüm ve ürünlerimiz ile birlikte makina emniyet danışmanlığı ve servisleri 5. Robot Yatırımları Zirvesi’nde odak noktalarımız olacak” dedi.  

‘MAKİNA EMNİYETİ & ENDÜSTRİ 4.0 UYGULAMA ALANI’

Tolga Bey ayrıca, “Leuze Electronic & Pizzato Elettrica ürünlerinin akıllı üretim teknolojisine entegrasyonu ile oluşturulan, otomasyon sistemini Anot firmasının gerçekleştireceği, endüstriyel robotların da buluşmasına tanık olacağınız, üretim kontrolü ve takibi, veri analizi, bulut teknolojisi, endüstriyel güvenlik, endüstriyel nesnelerin interneti, büyük veri yönetimi, digital otomasyon ve katmanlı üretim teknolojisi konsepti ile hazırlanan ‘Makina Emniyeti & Endüstri 4.0 Uygulama Alanı’, bu yıl 5.’si düzenlenen Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’nde sahne alacak” dedi.

Bu yıl ki Zirve’de sergileyecekleri uygulamada geçtiğimiz yıllara ek olarak sistemi bulut teknolojisi ile güçlendirdiklerini kaydeden Çorman, “Böylece sistemin her adımını bulut teknolojisi aracılığı ile ziyaretçilerimizin takip edebileceği şekilde projelendirdik” diyerek, “Leuze Electronic olarak, sektörde önemli yer taşıyan Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’nde Makina Emniyeti & Endüstri 4.0 konseptli, algılama ve ölçüm sensörleri, tanımlama sistemleri, görüntü işlemeye ve veri aktarmaya yönelik çözümler, iş güvenliği için bileşenler ve Pizzato Elettrica; konum şalterleri, güvenlik cihazları, güvenlik modülleri, güvenlik kontrol cihazları sistemlerinden oluşan uygulama örnekli standımızda ziyaretçileri görmekten mutluluk duyacağız” şeklinde konuştu.