Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri Ürün Yönetimi ve Pazarlama Robot Ürün Takım Müdürü Necmi Ömerdedeoğlu, Mitsubishi Electric'in endüstriyel robot hassasiyetinde çalışan kolaboratif robotlarının operatörle güvenli bir şekilde görev aldığını, operatör yokken endüstriyel robotlara yakın hızlarda hassas çalışabildiğini belirtti.

"KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ ÜRÜNLER ÖNE ÇIKTI, KARAR VERME YETKİSİ ARTTI"

Firmanın,  Manisa Celal Bayar Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirdiği "İleri Robot ve İş Birlikçi Robot Teknolojileri" konulu çevrim içi etkinlikte bir sunum yapan Ömerdedeoğlu, şirketin robot sistemleri ve kolaboratif robot teknolojilerinin kullanım alanlarıyla ilgili güncel bilgileri geleceğin mühendis adayları olan öğrencilere anlattı.

Üretim felsefesinin tamamen değiştiğini, artık daha esnek ve daha akıllı araçlara ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Ömerdedeoğlu, tüketim alışkanlıklarının artık tamamen değiştiğini ve ihtiyaçların da bu doğrultuda çeşitlendiğini ifade etti.

"ÜRETİCİLERİ GELECEĞE HAZIRLIYORLAR"

Kullanılan telefondan kıyafetlere kadar kişiselleştirilmiş ürünlerin artık daha fazla ilgi gördüğünü ve tüketicini karar verme yetkisinin giderek arttığını söyleyen Ömerdedeoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Sürekli değişen tüketici taleplerine cevap verebilmek, üretim kapasitesini artırabilmek ve rekabet edebilmek için fabrikalara daha esnek ve daha akıllı mühendislik sistemleri entegre etmemiz gerekiyor. Kişiselleştirilmiş üretimin yanı sıra fabrikalarda karlılığın artması ve operasyonel giderlerin azalması için de akıllı mühendislik teknolojilerine yatırım yapmak, akıllı bulut sistemleriyle entegre çalışabilmek ve tesisi daha güvenli hale getirebilmek kritik bir öneme sahip. Tüm bu beklentilere cevap verebilen ileri robot teknolojileri kullanımı da giderek yaygınlaşıyor ve üreticileri geleceğe hazırlıyor."

"KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ ÖZELLİKLERİ, DEĞİŞEN TRENDLERİ KARŞILAMASI GEREKİYOR"

Markalarının geliştirdiği inovatif cobotların özellikleri ile ilgili bilgiler veren Ömerdedeoğlu, uzun yıllardır daha hassas, hızlı ve dar alanda operasyon alanını mükemmel kullanabilen robotlara odaklandıklarını dile getirdi.

Kendilerini rakiplerinden ayıran en önemli özelliğin yazılımsal çözümlerini de tasarladıkları robotlarla beraber sunulması olduğuna dikkat çeken  Ömerdedeoğlu, "İyi tasarlanmış robotların hem kişiselleştirilmiş özelliklere hem de değişen üretim ve tüketim trendlerine cevap verebilmesi gerekiyor. Esneklik, kolay adaptasyon, değişen mühendislik sistemlerine uygunluk ve insanlarla birlikte çalışabilirlik, yeni endüstri sürecinin diğer olmazsa olmazları. Bu da günümüzde kolaboratif robot kavramını gündeme getiriyor." diye konuştu.

"ZORLU ŞARTLARA UYUM SAĞLIYOR, BEKLENTİLERİ KARŞILIYOR"

Ömerdedeoğlu, markalarının endüstriyel robot hassasiyetinde çalışan cobotlarının operatörle güvenli bir şekilde görev aldığını, operatör yokken endüstriyel robotlara yakın hızlarda hassas çalışabildiğini vurguladı.

Ömerdedeoğlu, koruma sınıfı yüksek robotların endüstriyel ortamların zorlu şartlarına uyum sağlayabildiğini işaret ederek üreticilerin en yüksek düzeyde beklentilerini karşılayabildiklerini sözlerine ekledi.