Sensörlerin cobot teknolojisine daha fazla güvenlik ve verim kazandırdığını aktaran Universal Robots Türkiye & MEA Ülke Müdürü Kandan Özgür Gök, sensör teknolojisiyle cobot’ların algılama ve rekabet yeteneklerinin artığını açıkladı.   

"BİRİMLERİN BİRBİRLERİYLE HABERLEŞMELERİNİ SAĞLIYOR"

SICK iş birliğiyle “Sensör Teknolojileri ve Cobot’lar: Kolaboratif Üretim ve Güvenli Verimlilik” konulu online bir webinar düzenleyen Universal Robots, sensör teknolojisinin kolaboratif üretime sağladığı avantajları ele aldı.

“Tak-Çalıştır ve Üretime Başla” konseptiyle üretimde kolaboratif esneklik sağlayan cobot’ların, sensör teknolojileriyle birlikte, üretimdeki tüm birimlerin birbirleriyle her an haberleşeceğini vurgulayan Gök, söz konusu teknolojilerle üretimde verimlilik, güvenlik ve kalite artışının da yaşanacağını söyledi.  

“SEKTÖRLERİN ENDÜSTRİ 4.0’A GEÇİŞİNİ HIZLANDIRIYOR” 

Sensörlerle birlikte cobot’ların yetenek ve kabiliyetlerinin daha da artacağına dikkat çeken Gök, sözlerine şöyle devam etti:

“SBOT Speed ve SBOT stop gibi SICK’in geliştirdiği sensör teknolojileri sayesinde cobot’lar algılama ve bir nevi görme yeteneği kazandırıyor. Sensörlerle donatılan cobot’lar üretim hattında yer alan ürünlerin yerini tespit edebiliyor, çevrelerini algılayarak çalışıyor. Robot Vision PIM60 UR+ ekipmanı cobot’lara kameralarla görüş ve algılama yeteneği veriyor. SBOT Speed ve SBOT stop UR+ sistemleri, cobot’un insanlarla güven içinde çalışmasına yardımcı olurken tüm bu sensörler, cobot’ların kullanım alanlarını yaygınlaştırırken aynı anda kalite ve güvenlik artışı sağlıyor. Ayrıca sektörlerin Endüstri 4.0 dönemine geçişi de sağlıyor.”