Universal Robots (UR)’un, Covid-19 sürecinde çözüm sunduğu sektörlere destek olmak için düzenlediği online seminerler yoğun ilgi görüyor. Universal Robots üretim lojistiğinin lider firması FlexLink ve vakum teknolojileri alanında dünyanın önemli tedarikçisi Schmalz’ın katılımıyla 4 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirdiği ‘Cobot ile Malzeme Taşıma Uygulamaları’ seminerinde  kolaboratif robot otomasyon çözümlerinin şirketlere nasıl entegre edileceği konuşuldu. 

SEKTÖRÜN MERAK ETTİĞİ SORULAR YANIT BULDU

Universal Robots Türkiye&ME Ülke Müdürü Kandan Özgür Gök, FlexLink Ülke Müdürü Bahadır Çöler, ve Schmalz Türkiye Genel Müdürü Tahir Kavak’ın katıldığı ve dinleyicilerin sorularının yanıtlandığı online seminerde kolaboratif robot ile vakumlu otomatik ürün toplama, paketleme, paletleme ve gruplama gibi malzeme taşıma uygulama otomasyon çözümlerinin şirketlere entegre süreci anlatıldı.

Seminerde, ayrıca çalışanları üretim süreçlerindeki tekrarlayan ağır iş yükünden robotlarla nasıl kurtarılacağı uygulamalı örneklerle aktarıldı.   

Robot teknolojilerinin sağlayacağı avantajların anlatıldığı ve uygulama örneklerinin verildiği seminerde güvenli, hızlı ve verimli üretim için “Tak-Çalıştır ve Üretime Başla!” konseptiyle cobot, tutucu ve otomasyon çözümleri için doğru seçim için dikkat edilmesi gereken noktalara da değinildi. 

“DİJİTALE HIZLI UYUM SAĞLADIK”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Universal Robots Türkiye&ME Ülke Müdürü Kandan Özgür Gök, “Universal Robots olarak son derece dinamik ve değişimlere kolay adapte olabilen bir kurumuz. Pandemi döneminde dijitale hızla uyum sağlayarak hayata geçirdiğimiz Canlı Çevrimiçi Web Seminerleri ile çözüm sunduğummuz sektörlere destek olmak istedik. Bundan sonraki yeni normal döneminde de online çalışmalarımız devam edecek ve sektörün her zaman yanında olacağız” dedi. 

Otomotiv, elektronik ve perakende sektörlerine yönelik robot çözümleriyle haziran sonuna kadar devam edecek online seminerlerin bir sonraki konusu kolaboratif robot ile çapak alma ve zımpara-polisaj uygulamaları olacak. 

İnternet üzerinden ücretsiz kayıt olunarak katılım sağlanan ve her Perşembe saat 14.00’da gerçekleştirilecek Canlı Çevrimiçi Web Seminerleri’nin bir sonraki konusu kolaboratif robot ile çapak alma ve zımpara-polisaj uygulamaları 11 Haziran’da canlı olarak gerçekleştirilecek.