CLPA’nın  (CC-Link Partner Association) Türkiye Ülke Müdürü Bizel, CC-Link uyumlu ürün üreticileri ve CC-Link kullanıcılarını aynı çatı altında toplayarak dünya genelinde bu ağı yaygınlaştırdıklarını ifade etti.
Tolga Bizel, sundukları teknolojinin Sanayi 4.0 döneminin ihtiyaçlarının desteklenmesi için büyük bir potansiyel oluşturduğunu belirtti. Dünyada CC-Link uygulamalarını; Ford Mustang ve Mazda 6’nın üretildiği AutoAlliance tesisi, Kia Motors Company’nin Kwangju fabrikası, Beijing Hyundai Motor Company üretim tesisi ve Honda Motor’un Yorii fabrikasında ki başarılara değindi.

ÜRETİMDE KESİN TASARRUF

CC-Link teknolojisi, emsallerinin üzerinde bir güvenilirlik sağlıyor. CC-Link, fabrikanızı daha rantabl kılıyor. Her bir araç, üretim sürecinde yaklaşık yirmi kilometre seyahat eden ve üretimde kullanılan robotların iletişim ve koordinasyonunu sağlamakta olan CC-Link ağı ile, robot hareketlerini başlatıp durdurduğu gibi çarpışmaların önlenebilmesi için robotların pozisyonlarını birbirleriyle paylaşmalarını da mümkün kılıyor.”

VERİMLİLİKTE TAM RANDIMAN

Bizel, Japonya Saitama’da bulunan Honda  Motor’un ana fabrikası Yorii’nin de CC-Link IE ağını tercih etme nedenlerini şöyle açıkladı: “Fabrika da yer alan, araç gövdesi montaj hattı için kurulan  kontrol hattı, genel ağ mimarisi gereği  fabrikanın tamamını tek bir ağda birleştirirken  düz bir konstrüksiyon üzerinde düşünüldü. Fakat bu, tek bir hatanın fabrikanın tüm ağını durdurabileceği riski ile çoklu ağ sistemine geçilmesinin daha doğru olduğuna karar verildi. Kia Motors Company’nin Kwangju fabrikasında da CC-Link teknolojisinin kullanıldığını söyleyen Bizel, şu bilgileri paylaştı: “Hyundai Kia Otomotiv Grubu’nun ticari binek araçlarının üretiminin yapıldığı özel montaj tesislerinde; araç gövdesi montajı, boyama ve malzeme tesisleri ve presleme operasyonları bulunuyor. Üst seviyedeki PLC kontrolörüne CC-Link ağıyla bağlanan kontrol panelleri, tesislerle hatların bakımından ve kontrol cihazlarının kablolama işlemlerinde son derece etkin kolaylık sağlıyor. Bu sayede de daha fazla kontrol noktasını yönetebilme imkanı bulması ile tesis ve üretim için büyük avantaj.”
Bir diğer kullanıcı olan Çin Hyundai Motor Şirketinin ise üretimde kesin istikrar, kolay ve en basit yolla kullanabilen bir kontrol sistemi ve de en önemlisi sorun çözebilmek için CC-Link’i kullanıyor.