Zirve’de kaynaklı birleştirmenin olduğu tüm sektörleri hedeflediklerini, kaynak olan sektörler için hazırladıkları çözümleri ziyaretçilerine anlatacaklarını söyleyen Cloos Türkiye Genel Müdürü İbrahim Halil Eyüpoğlu, Almanya merkezlerinden birçok kaynak prosesi ve farklı uygulamaları içeren çok özel bir sistem getireceklerini aktardı.

Firmalarının ürün ve çözümlerinin robotlu üretim vizyonuna hizmet etmesine ilişkin konuşan Eyüpoğlu, “Aslında bu soruyu Cloos’un en temel anlamda anlatarak başlangıç yapmak okurlarınızı hem Cloos hakkında hem de yaptıklarımız, yapacaklarımız ve vizyonumuz hakkında en doğru bilgiyi verecektir. Çünkü tam 102 yıl önce kurulmuş olan firmamız, fabrikanın ilk temelleri atılırken hangi düşünceye sahipse halen o düşünceyi geliştirerek büyütmektedir.” dedi. Almanya’da 1919 yılında kurulan, 1956 yılında metal imalat sanayi için bir devrim niteliği taşıyan ilk gazaltı kaynak makinasını icat ederek sanayinin seyrini değiştiren Cloos, bu icadın ardından kaynak makinalarının seri imalatına ve satışına önem verir. 1970’lerde otomasyon sistemleri ve 1980’lerde de robot sistemleri üzerine çalışmaya başlayan firma, robottan kaynak makinasına, kaynak memeleri gibi her türlü sarf malzemesinden fikstür ve sensör sistemlerine kadar tüm ürünlerini Almanya’daki fabrikasında üretiyor ve böylece diğer robot veya kaynak makinası firmalarından ayrışıyor, tüm ürünleri arasında kusursuz bir entegrasyon sağlamış oluyor. Sadece kaynak üzerine çalışan Cloos Kaynak Teknik, uzmanlığını tek bir alana yoğunlaştırarak ilerliyor ve bu alanda yaptığı işi en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Bu sayede ve tek elden çözüm sağladığı için müşterileri tarafından tercih ediliyor.

Robotun kendileri için amaç değil araç olduğunu vurgulayan Eyüpoğlu, “Cloos robot üretiyor mu? Evet. Fakat diğer robot üreticilerinden farklı olarak bizim amacımız entegratör firmalara robot üretip satmak değil. Amacımız müşteriye optimum seviyede, müşteri açısından en verimli çözümü sunmak. İşte bütün bu kriterler bizi dünyanın en büyük entegratörü haline getiriyor.” açıklamasında bulundu.

“ZİRVE’YE ÖZEL BİR SİSTEM GETİRECEĞİZ”

Zirve’de, kaynaklı birleştirmenin olduğu tüm sektörleri hedeflediklerini, 102 yıldır odak konularının bu olduğunu ifade eden Eyüpoğlu, kaynaklı imalatı çok iyi bildiklerini ve kaynağın olduğu her sektör için hazırladıkları çözümleri ziyaretçileriyle bir çay eşliğinde paylaşarak kendilerini bilgilendireceklerini söyledi. Zirve’ye özel olarak Almanya merkezlerinden çok özel bir sistem getireceklerini, sistemin birçok kaynak prosesi ve farklı uygulamaları içerdiği bilgisini veren Eyüpoğlu, stantlarını ziyaret eden imalatçıların kendi atölyesinden bir örnek göreceği sistemi kendilerine tanıtacaklarını dile getirdi.

“ÖNEMLİ BİR ZİYARETÇİ POTANSİYELİ ÖNGÖRÜYORUZ”

Üç gün boyunca her sektör için hazırladıkları sunumları stantlarını ziyaret eden ziyaretçi ve müşterilerine sunacaklarını anlatan Eyüpoğlu, “Bu şekilde gelen ziyaretçilerimiz, Avrupalı rakiplerinin neyi, nasıl ürettikleri konusunda bilgi sahibi olacak ve bunu mutlaka Zirve sonrasında kendi imalatlarında daha verimli şekilde uygulayacaktır.” şeklinde konuştu. Pandeminin getirdiği fuar özlemi, müşteriler, ziyaretçiler ve paydaşlarla uzun bir aradan sonra tekrar bir araya gelecek olmaları ve Zirve’nin bu yıl ilk kez Anadolu Yakası Tuzla’da düzenlenecek olması dolayısıyla heyecanlı olduklarını kaydeden Eyüpoğlu, “Ulaşım kolaylığı ve ana büyük sanayi bölgelerine konum olarak çok daha yakın olmasından dolayı önemli bir ziyaretçi potansiyeli öngörüyoruz. Zirve için çok özel bir hazırlık içerisindeyiz. Tüm paydaşlarımızı standımıza, heyecanımıza ortak olmaya davet ediyoruz.” diye ekledi.