Universal Robots, kurulum ve uygulama dahil olmak üzere müşterilerinin kolaboratif robotlarının çalışma performansını proaktif olarak değerlendirmelerini sağlayan ve riskleri azaltan bir dizi araç sunuyor.

Universal Robots’un global ağından elde ettiği bilgi ve deneyimlerden yararlanarak işletmeler kesintisiz üretimlerini sürdürebiliyor. Cobot kullanıcıları, Universal Robots’un partnerlerinden ve uzman kadrosundan her konuda anında destek alabiliyor.

myUR İLE BÜTÜN SERVİS GÖRÜŞMELERİ TEK PLATFORMDA

İş yerleri, bir UR cobot ve myUR’nin desteğiyle üretim merkezine dönüştürülebiliyor. UR’nin ücretsiz ve internet tabanlı filo yönetim aracı; müşterilerinin servis taleplerinin oluşturulmasına, doğrudan UR Teknik Destek ve UR distribütörleriyle iletişim kurulmasına yardımcı oluyor. Kolaboratif robotların bakım geçmişinin tutulmasına ve hatta vakaları yönetmek için çalışanları davet etmesine imkan sağlıyor.

Universal Robots’un müşteri portalından hesap açılıp onaylandıktan sonra UR cobot’ları sisteme seri numarası üzerinden kaydederek platforma üye olunabiliyor. Bu kayıt sonrasında UR yetkilileriyle cobot’ların sisteme entegrasyonu sürecinde ve sonrasında ile bilgi alışverişi yapabilmesine katkı sunuyor. Şu anda kurulu UR cobot'larının yüzde 15'inden fazlası myUR platformu ile daha kolaylaştırılmış bir servis hizmetinden yararlanıyor. myUR ile 4 iş saati içinde üretkenliği hızla geri kazandırma garanti ediliyor. Ayrıca myUR, cobotlar hakkında teknik yazılara, web seminerlerine, indirilebilir kılavuzlara ve yazılımlara erişilmesini sağlayan zengin bir bilgi kaynağı ile ihtiyaç duyulan her an ulaşabiliyor. myUR sayılan tüm bu avantajlarla servis sürecini kolaylaştırıyor. İşletmelerin, ilerlemesi ve işine odaklanması için olanak tanıyor.

BEKLENMEYEN FAKTÖRLER SERVİS360’LA PLANLANIYOR

Universal Robots kolaboratif robotları tercih edildiğinde Servis 360 ile dünya standartlarında satış sonrası destek hizmeti de almak mümkün. Yalnızca bir cobot veya tüm filo da olsa; Universal Robots, her sektörde ve her büyüklükte işletmeler için uzman tavsiyeleri, uzaktan bakım hizmeti, yedek parça seçenekleri ve yerinde onarım imkanı sunuyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİR EVLERDE YENİ DÖNEM ROBOTİK MİKRO EVREN SÜRDÜRÜLEBİLİR EVLERDE YENİ DÖNEM ROBOTİK MİKRO EVREN

Servis360, maliyetleri kontrol altında tutmayı hedefleyen bir dizi çözüm içeriyor ve beklenmeyen tamir maliyetlerinden kaçınmak için bütçeler sunuyor. Tüm bunlara ek olarak, beklenmedik durumlara hazır olmak için işletmelere uygun bir servis planı oluşturulması sağlanıyor.

UYGULAMA SİHİRBAZI İLE OTOMASYON HERKES İÇİN ULAŞILABİLİR 

Universal Robots, her ölçekten şirketler için geliştirdiği Uygulama Sihirbazı ile otomasyonu herkes için erişilebilir hale getiriyor. Uygulama Sihirbazı, en yaygın üç kolaboratif robot uygulaması olan makine besleme, cıvatalama ve paketleme arasından firmanın seçtiği uygulama için baştan sona eksiksiz bir program şablonu ortaya çıkarıyor. Bu sayede maliyet ve üretim optimizasyonu sağlıyor. 

Uygulama Sihirbazı’nda; cobot’un diğer ekipmanlarla nasıl ilişkilendirileceği, cobot’a özel uygulama gereksinimleri, tutucular için dikkat edilmesi gereken detaylar gibi önemli konularda cobot kontrolörlerin ihtiyaç duyacağı her türlü bilgi sağlanıyor ve programlamanın nasıl yapılacağı gösteriliyor. Bununla birlikte kullanıcının seçimlerine göre oluşturulan program şablonu e-mail ile kullanıcıya gönderiliyor, kullanıcı programı USB ile cobot’a yükleyerek kısa sürede üretime başlayabiliyor. 

COBOT’LAR İÇİN 7/24 EĞİTİM İMKANI

Universal Robots’un Akademi platformu üzerinden daha pek çok bilgiye, video eğitimlerine, web seminerlerine, e-eğitimlere ulaşmak mümkün. Böylece dileyen herkes, uzmanlık seviyesinde bir beceriye sahip olmasa da cobot programlamayı öğreniyor. UR’nin hem CB3 robotları hem de e-Series robotları için ücretsiz, Türkçe, interaktif e-Eğitim modüllerine 7/24 günün her saati ulaşılabiliyor. e-series robotlar hakkında temel, ileri seviye eğitimler ile uygulama eğitimleri alınabiliyor.

CB3 robotları ise  “İlk bakış: özellikler ve terminoloji”, “Robot nasıl çalışır?”, ”Uç ekipman ayarlama”, “Program oluşturma”, “Harici cihazlarla etkileşim”, “Güvenlik ayarları”, “Özellik koordinatları”, “Paketleme”, “Program akışı” başlıkları altında 9 farklı eğitim modülünden yararlanma fırsatı sunuyor. Daha fazla programlama eğitimi almak isteyen öğrenciler, çalışanlar ve işletme sahipleri, en üst düzey cobot programlamayı sürdürmek için Yetkili Eğitim Merkezleri’mizi ziyaret edebiliyor.

Universal Robots, işletmelere cobot’la çalışmak için birden fazla çözüm seçeneği sunuyor:

•    Nerede olduğu farketmeden hızlı servis sağlayan Uzaktan Kontrol:
UR uzmanları ve partnerleri, cobot’un günlük geçmiş dosyalarını uzaktan inceleyecek ve verileri raporlayarak robot performansını optimize etmek için öneriler paylaşıyor. Böylece olası sorun önceden fark edilerek iş aksamalarına son veriyor.

•    İhtiyaç olduğu zamanda ve yerde destek veren Yerinde Kontrol:
Robot performansını gerçek zamanlı olarak değerlendirmek ve potansiyel riskleri azaltmak amacıyla performans iyileştirmesi hakkında rapor hizmeti almak üzere UR ve partnerleri ile yüz yüze bir ziyaret planlanabiliyor. 

•    Sürdürülebilir bir çözümü özelleştiren Çalışma Süresi Planı:
UR ve distribütör ortağı, işletme ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş ve genellikle hizmet sorunlarını 2 saatten daha kısa süre içinde çözmek üzere tasarlanmış bir plan oluşturuyor. Plan bileşenleri içinde minimum bir yedek parça stoku, eğitim, proaktif kontroller ve danışmanlık olabiliyor. Çalışma süresi planı ile işletmelerin ihtiyaç duyduğu çözümler kısa sürede ulaşıyor.

•    Cobot deneyimini iş yerine getiren Eğitim:
UR ve distribütör ortağı; işletmelerin bakım ekibine cobot kurulumunu kolaylaştırmak ve olası sorunları verimli bir şekilde çözebilmesi için eğitim veriyor. Bu eğitimler sonucunda işletmelerin bakım ekibi, doğabilecek bütün sorunlara en hızlı şekilde çözümler sunarak kesintisiz üretime ulaşılmasını sağlıyor. 

•    İhtiyaç olan parçaların alınmasını sağlayan Yedek Parça Stoku
Universal Robots, her işletmeye özel modifiye edilebilen cobot’ların hangi yedek parçalara ihtiyaç duyabileceğini işletmelere önceden bilgi veriyor. Bu sayede işletmeler, ihtiyaç duyabilecekleri yedek parça stokuna sahip oluyor. İşletmedeki eğitimli mühendisler, herhangi bir sorun çıkması halinde cobot’u 30 dakikadan daha kısa sürede üretime döndürerek, verimliliği artırıyor.